Archives
BAKING MUFFINS - Natalia Oona
207
post-template-default,single,single-post,postid-207,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

BAKING MUFFINS

En osannut päättää, että minkä makuisia sitä oikein tekisi ja päädyinkin tekemään sekä suklaa- sekä mustikkamuffinseja! Käytin molempien tekemiseen samaa helppoa reseptiä (resepti löydetty täältä) ja lopussa vain jaoin taikinan kahtia – toiseen mustikat ja toiseen kaakaojauhette sekä suklaanpalasia! Näistä tulikin todella onnistuneita ja aivan älyttömän hyviä niin päätin jakaa tämän ohjeen teillekin tänne blogiin. 


Tarvitset (noin 10-12 muffinsia): 
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
100 g voita 
1 dl maitoa 
1 dl kiehuvaa vettä 
 
Suklaamuffinseihin tarvitset lisäksi 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta sekä suklaata noin 150-200 grammaa. Itse käytin tähän Fazerin sinistä suklaata. 
 
Mustikkamuffinseihin tarvitset 2 dl mustikoita. 
 
Sekoita kuivat aineikset keskenään (jos teet suklaamuffinseja niin lisää tässä vaiheessa myös kaakaojauhe) ja sen jälkeen lisää sekaan sulatettu voi sekä maito. Tämän jälkeen sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähällä vatkaamiselle. Sitten sekaan vielä kiehuva vesi ja sekoita hyvin tasaiseksi. Lopuksi sekoita sekaan vielä joko suklaapalaset (itse pilkoin yhden suklaapalasen neljään osaan) tai vaihtoehtoisesti mustikat. 
Sen jälkeen taikina vain muffinsivuokiin ja uuni 200 asteeseen. Anna paistua noin 20-25 min. Vinkki! Voit kokeilla tökkäämällä muffinsiin sisälle esimerkiksi puhtaalla hammastikulla/tulitikulla ovatko muffinsit valmiita. Jos tikkuun tarttuu vielä taikinaa niin ne eivät ole vielä sisältä kokonaan valmiita! 

Itse tykkään lisätä vielä muffinsien päälle vähän kermavaahtoa! Mielestäni se sopii varsinkin noiden suklaamuffinsien kanssa aivan älyttömän hyvin.  
 
Minkä makuiset muffinsit ovat teidän lemppareitanne? 

No Comments

Post A Comment