Archives
GATOR FARM - Natalia Oona
227
post-template-default,single,single-post,postid-227,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

GATOR FARM

Nyt onkin luvassa vähän erilaisia kuvia verrattuna noihin aikaisempiin lomakuviin. Suuntasimme nimittäin eilen heti aamusta kohti Evergladesia ja siellä sijaitsevaa alligaattorifarmia. En nyt yhtään saa päähäni, että mikä olisi Suomeksi parempi sana tuolle alligaattorifarmille.. No, mutta kuitenkin! Olen itse ollut vastaavanlaisella farmilla kerran aikaisemminkin täällä Floridassa. Tuosta käynnistä oli kuitenkin jo niin pitkä aika niin oli todella kiva päästä uudestaan! 

Everglades on lähellä Miamia sijaitseva suoalue jonne ajomatka täältä Fort Lauderdalesta kesti noin 45 minuuttia. Paikka jossa me olimme oli nimeltään Gator Park. Yhden lipun hinta oli 25 dollaria/henkilö ja se sisälsi ilmavene ajelun, alligaattori shown sekä vapaan liikkumisen alueella, jossa pystyi mm. käydä katsomassa (aidan takaa tietenkin) lisää alligaattoreita. Niin isoja kuin pieniä! 


Ihan ensimmäisenä lähdimme tuolla ilmaveneellä liikkeelle. Jokaiselle jaettiin korvatulpat, koska nuo veneet pitävät aika kovaa meteliä. Tuolla matkalla näimme mm. alligaattorin sekä alligaattorin poikasia! Mukana ollut opas kertoi meille myös mielenkiintoisia juttuja paikallisesta kasvillisuudesta, linnuista ja tietenkin myös alligaattoreista! Omalla kohdallani ainakin tuo ilmavene ajelu oli hauska kokemus, jota suosittelen lämpimästi! 

Ilmaveneilyn jälkeen vuorossa oli alligaattori show! 


Show:n pitäjä oli aivan älyttömän hauska ja hän kertoi meille vähän lisää alligaattoreista. Alligaattorit eivät mm. ikinä lopeta kasvamista – eli ne kasvavat siihen päivään saakka kunnes ne kuolevat. Kyseisellä alueella elää täällä hetkellä satoja tuhansia alligaattoreita. Ne eivät kuitenkaan yleensä hyökkää ihmisten kimppuun ja näin myös shown pitäjä piti koko shownsa seisten koko ajan samassa aitauksessa ison alligaattorin kanssa. Shown aikana näimme myös muita eläimiä kuten ison käärmeen (jonka lajia en nyt enää tietenkään muista) ja aivan pienen alligaattorin. Saimme myös kuulla mielenkiintoisen tarinan alueella elelevistä käärmeistä. 

Yksi shown kohokohdista kuitenkin oli, kun kyseinen mies laittoi kätensä alligaattorin suuhun. Kuulemma jos suussa ei koske mihinkään niin se ei pure. Myöhemmin mies laittoi kätensä alligaattorin suuhun ja hipaisi tikulla suuta jolloin leuat loksahtivat kiinni aivan älyttömän nopeasti ja lujaa! 


Shown päätyttyä jokainen sai mahdollisuuden pidellä nuorta alligaattoria kädessä kolmen dollarin maksua vastaan. Ja tietenkin kun tällainen mahdollisuus oli niin miksei! Vähän kyllä jännitti.

Lopuksi vielä kiertelimme tuolla alueella ja söimme vielä lounasta ennen kotiin lähtöä. Kokonaisuudessaan reissu oli todella kiva kokemus. Jos teillä on mahdollisuus ja aikaa Floridassa ollessanne niin kannattaa ehdottomasti mennä käymään ! :) 


Onko moni teistä ollut vastaavanlaisella alligaattorifarmilla? Jos on niin mitä te piditte kokemuksesta?


No Comments

Post A Comment