Archives
MY 10 BEST SELF-TANNING TIPS - Natalia Oona
1171
post-template-default,single,single-post,postid-1171,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

MY 10 BEST SELF-TANNING TIPS

Kirjoitin viime viikolla postauksen itseruskettavasta, ja monia teistä kiinnosti mun parhaat vinkit niiden käyttöön! Jos ette oo lukeneet tuota postausta, voitte lukea sen tästä. Niin kuin sanoin niin oon tässä vuosien aikana ehtinyt oppimaan aika hyvin, mikä toimii ja miten saan itselleni parhaimman näköisen rusketuksen. Joten tässä tulisi mun parhaat vinkkini!

Last week I wrote a post about self-tanner, and many of you were interested to know my best tips to use them! If you haven’t read that post, you can check it out here. Like I told you during all these years, I’ve really learned what works for, what doesn’t and how to get best possible looking tan for myself. So here comes my best tips!

1. Ensimmäisenä, jos et oo ikinä aikaisemmin käyttänyt itseruskettavaa aikaisemmin niin en suosittele, että lähdet ensimmäistä kertaa kokeilemaan ennen jotain tärkeää päivää tai tapahtumaa. Ei nimittäin ole kiva, jos on epämukava olo vetää se kiva mekko päälle sen takia, että johonkin on jäänyt rajoja. Niin kuin kaikessa, harjoittelemalla oppii. Kannattaa siis ottaa yksi, tai parikin, harjoituskertaa jolloin ei haittaa vaikka jos ei onnistuisikaan aivan täysin.

 Firstly, if you’ve never used self-tanner before, I wouldn’t recommend that you try it for the first time if you have some special event coming up. It won’t be nice if everything doesn’t go as planned, maybe you a miss spot, and you have to put on your dress. It won’t be the nice tanned feeling you aimed for. So like in everything, practice makes you better. So maybe take one, or two practice times, so if something goes wrong it won’t matter that much.

2. Ennakoi, eli aloita ihon kostetus hyvissä ajoin jo ensimmäistä levityskertaa. Siinä missä mullakin on kuiva iho, rasvaan ihoa kookosööljyllä muutamia päiviä ennen ja aina rusketuskertojen välissä. Oon jostain lukenut, että öljyä sisältävät tuotteet saavat rusketuksen lähtemään nopeammin, mutta ainakaan itse oon tällaista huomannut.. Näin mä vältyn ikäviltä kuivilta kohdilta, joihin usein syntyy helposti läiskiä. Älä kuitenkaan levitä kosteusvoidetta iholle juuri ennen itseruskettavan levitystä.

 Preparation is everything. Start moisturizing your skin days before you are actually going to apply the self-tanner. I have really dry skin, so I start using coconut oil few days ahead and also use it also in the between the days. I read somewhere that using oil-based products make the tan fade away faster, but I haven’t noticed that on myself. And this is how I prevent dry spots on my skin. So moisturize in forehand, and constantly.

3. Kuori iho huolellisesti edellisenä päivänä. Mä itse en rehellisesti tee tätä, koska oon huomannut että kuoriminen aiheuttaa mun herkälle ja kuivalle iholleni helposti kuivia kohtia. Kannattaa siis aina muistaa juuri se, että kaikkien ihot ovat erilaiset ja kokeilemalla opit parhaiten mikä sopii juuri sulle parhaiten. Yleisesti kuitenkin kuoriminen kannattaa.

Scrub your skin a day before. I honestly don’t do this, because I’ve noticed since my skin is so sensitive and dry that these only causes dry spots on me. So it’s good to keep in mind that everyone’s skin is different, and just by trying you’ll get to know what works best on you. But in general, you should scrub your skin before using self-tanner.

4. Älä myöskään sheivaa, tai vahvaa karvoja juuri ennen itseruskettavan levitystä. Tämäkin kannattaa hoitaa alta pois edellisenä päivänä.

Don’t shave or was your skin before applying self-tanner. You should also do this a day before.

5. Levitä itseruskettava täysin puhtaalle ja kuivalle iholle. Kylmä suihku pienentää ihohuokosia, missä taas kuuma avaa niitä. Kuuman suihkun jälkeen huokoset ovat enemmän auki jolloin itseruskettava saattaa aiheuttaa niissä tukkeutumia. Kuivaa iho huolellisesti suihkun jälkeen, älä levitä mitään kosteusvoidetta (kuin muutamaan kohtaan, joista kerron seuraaavassa kohdassa lisää), äläkä laita deodoranttia.

Always apply to clean and dry skin. A cold shower makes the pores smaller, and hot water opens them up. So after a hot shower your pores will be more open which can cause clogs on your skin. Also dry your skin super well, and don’t apply any lotion after your shower (only in few places of which I will tell to you next about), and don’t use deodorant.

6. Kädet, kyynärpäät, polvet ja nilkan takaosat ovat sellaisia kohtia joihin rusketus tarttuu helpommin, jolloin kohdista tulee tummempia. Levitä näihin kohtiin vartalovoidetta ennen itseruskettavaa. Katso kuitenkin, että voide jota on hajusteeton.

Hands, elbows, knees and back of your ankles are places where the tan tends to get darker than other places of your body. So apply some lotions to these places before applying the self-tanner. See that the lotion you use is fragrance free. 

7. Vihdoin päästään siihen itseruskettavaan. Niin kuin sanoin mä tykkään käyttää St. Tropezin itseruskettavaa vaahtoa. Tuossa sävy on todella luonnollinen, eikä ollenkaan kellertävä. Tämä siis ei mulle tuote jonka kohdalla haluan säästää, jos oon löytänyt tuotteen jonka sävy toimii mulla hyvin. Eri merkkien välillä voi olla isojakin eroja. Toinen tuote josta oon tykännyt on myös Vita Liberatan vaahdot. Tee siis vähän taustatutkimusta, tai kysy vaikka ihan liikkeessä apua. Tuo St. Tropezin vaahdosta rusketus näkyy myös välittömästi iholla. näin levittäminen on helpompaa kun näet suoraan mihin oot sitä jo levittänyt. Vaahto kuivuu iholla myös nopeasti jolloi olo ei jää tahmaiseksi. Vaahto levitetään myös siihen tarkoitetulla hanskalla, joka tekee hommasta paljon helpompaa.

Finally, we get to the self-tanner. Like I told you I like to use St. Tropez self tanning mouse. The shade on that is really natural, not yellow at all. So this is not a product I want to skimp on, since I’ve actually found a good product that works well for me. There can be big differences between different brands. Another brand that I’ve liked is Vita Liberata. So do a bit a research about what could be best for your, or ask for help in the store. The tan from St. Tropez shows straight on your skin. This makes the applying process much easier, because you can straight see where you have applied the self-tanner. The mouse also dries up fast, so it won’t leave you feeling sticky for hours. The mouse is applied with a mitt, which makes it much easier.

8. Kasvoille kannattaa levittää erikseen kasvoille tarkoitettu itseruskettavaa. Sekä levitä kasvoille itseruskettavaa huomattavasti kevyemmin kuin muualle kroppaan. Ohut kerros riittää. Mä tosiaan käytän tota samaa vaan kasvoille, koska se sopii mulle. En oo saanut siitä mitään epäpuhtauksia, tai muitakaan ongelmia.

You should use a special self-tanner for your face. And also don’t apply so much self-tanner on your face as you do in the rest of your body. Thin layer is enough. I just use the same self-tnner for my face that I  use for my body, because it works for me. I haven’t gotten any problems from doing that.

9. Anna rusketuksen kuivua hyvin ennen kun puet päälle. Eri itseruskettavissa on eri vaikutusaika, mutta yleisenä nyrkkisääntönä voisi pitää, että hikoilua ja vettä kannattaa vältellä seuraavat 8-10 tuntia. Tämä nyt on vähän makuasia, haluatko levittää itseruskettavan yöksi ja nukkua pitkissä löysissä vaatteissa. Tai heittää lakanat vaihtoehtoisesti pesuun sen jälkeen. Mä oon kuitenkin kokenut parhaaksi levittää itseruskettavan aamusta, pitää sinä päivänä kevyitä ei hiertäviä vaatteita ja ottaa suihkun ennen nukkumaan menoa. Tietenkin päivänä aikana vaatteisiin saattaa jäädä vähän väriä kiinni, mutta ainakin St. Tropez on aina mulle ironnut pesussa.

Let the tan dry well before you put your clothes on. Different self-tanner have different developing time, but in general you can think that you shouldn’t sweat and you should avoid water for 8-10 hours. Some people like to apply it before they go to bed and sleep in loose clothes. Or just throw the sheets to washer after. For me, I found it works better when I apply the self tanner in the morning, then I use light, not so tights clothes for the day and take a shower before I sleep. Of course, sometimes I get some color on my clothes, but at least the St. Tropez has always come out when I wash the clothes.

10. Rusketus on yleensä parhaimillaan ensimmäisen suihkun jälkeen! Ja ylläpidä rusketusta kosteuttamalla ihoa hyvin.

The tan usually looks the best after your first shower! And remember to lotions you skin well to maintain the tan.

Ja tosiaan niin kuin sanoin niin harjoittelemalla oppii. Jos kuitenkin koet että haluat rusketuksen, mutta itseruskettavat eivät tunnu sun jutulta niin tänä päivänä on myös myynnissä paljon tuotteita jotka lähtevät suoraan pesussa pois. Näissä oon itse kuitenkin kesällä kokenut ongelmana sen, että ne tosiaan lähtevät jos hikoilet tai iholle osuu vettä.. Näistä mulla ei nyt myöskään oo heittää mitään hyvää suositusta, mutta tässä vaihtoehto joka kannattaa pitää myös mielessä!

And like I said practice makes you better. If you feel like you want a tan, but don’t really feel like trying out self tanners, there are also many wash off products on sale. So you apply the tan and then it washes off when you shower. The only problem with these is that they really come off if you get water on your skin or start to sweat a lot. I don’t have any recommendations to give out from these types of products, but it’s a good option that you can keep in mind!


23 Comments
 • La Bijoux Bella | by mia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Beautiful tanning tips! Merci for sharing. 😊 LA BIJOUX BELLA | By Mia | A Creative Lifestyle Blog

 • Danna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mites toi selkä ? Mites ton vaahdon sais sinne levitettyä itse tasasesti vai täytyykö kutsua naapuri apuun 😃 ?

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mä yleensä vaan pyydän esim. Danielia tai vaikka siskoani levittämään mulle selkään. Pääsee helpoimmalla 😃 Oon tosin kyllä hoitanut sen myös itse, ja vaikka mä aika venyvä olenkin niin siinä saa kyllä vähän venyttää käsiä eri asentoihin 😃 Mutta ei sekään ole mikään mahdottomuus!

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Happy to hear that 😊

 • Eve
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kiitos, tää oli hyödyllinen postaus! 😊

 • oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mites kämmenet? mulla jää ne aina ihan oranssiks vaikka laittaisin vaan ”jämät” siitä kintaasta :/

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Super kiva kuulla 😊

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mä en oo ikinä levittänyt kämmeniin itseruskettavaa ollenkaan!

 • Kat
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Sun blogia on aina mukava lukea! 😊 Mitkä muuten on sun lempparifiltterit kuviin? Vai käytätkö lainkaan?

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Super ihana, että oot tykännyt <3 Yleensä mä lisään filtereitä vaan puhelimella otettuihin kuviin, koska editoin puhelimella. Silloin käytän VSCO:ssa A4, A5 tai A6 filttereitä 😊

 • emma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  mitä toi St. Tropez suunnilleen maksaa? 😊

 • oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Sori tarkoitin siis tietysti kämmenselkiä! Sulla ei ainakaan kuvissa ne näytä valkosille 😊

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Ahaaa! Mä tarkoitin taas tuossa teksissä käsillä, juuri kämmenselkiä 😃 Eli! ”Kädet, kyynärpäät, polvet ja nilkan takaosat ovat sellaisia kohtia joihin rusketus tarttuu helpommin, jolloin kohdista tulee tummempia. Levitä näihin kohtiin vartalovoidetta ennen itseruskettavaa. Katso kuitenkin, että voide jota on hajusteeton.” Tuo käsien rasvaaminen ennen itseruskettavan levittämistä tosiaan estää sen ettei väri jumahda niihin niin pahasti. Huomaan itsekin, jos unohdan tehdä tuon niin väri jumahtaa heti käsiin kiinni.. Ja pesen käteni yleensä myös jo muutaman tunnin jälkeen 😊

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Noin 45 euroa ! 😊

 • Veera
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Olipa kiva postaus! Mä olen aina rakastanut itseruskettavia ja saan jatkuvasti kuulla siitä, mutta on se vaan mahtava aine! Päivetys ilman auringon haitallisia säteitä! https://byveera.blogspot.fi/2017/05/nike.html?m=1

 • Mimmu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Ei nyt liity tähän aiheeseen, mutta kun kirjoittelit aiemmin Marbellan Ocean Clubista, niin täytyykö paikkaan tehdä varaus etukäteen? Olen juhannuksen tienoilla lähdössä Marbellaan ja ehdottomasti Ocean Club täytyy kokea, mielummin en kuitenkaan varausta kovin paljon etukäteen tekisi, kun esim. ilmastakaan ei koskaan voi tietää jos on pilvistä tms.

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Tosi kiva, että pidit 😊

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kyllä mä suosittelen tekemään varauksen etukäteen, edes pari päivää ennen tai edellisenä päivänä 😊 Varsinkin kun tuohon aikaan alkaa jo korkein sesonkiaika lähestymään! Ihanaa reissua jo näin etukäteen <3

 • Elina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Ensiksi täytyy sanoa, että vaikutat erittäin mukavalta ihmiseltä, susta tulee lämmin fiilis. Usein jos on noin nätti ihminen, voi hän olla luonteeltaan myös kylmä tai kopea mutta sinä et vaikuta sellaiselta lainkaan! Mulla olisi yksi itseruskettaviin liittyvä kysymys. Rusketuksesi on aina hyvin tumma, jollaista itsekin tavoittelen. Siihen ei kuitenkaan riitä kerta viikossa? Vai kuinka usein ”uusit” rusketuksen? Vai laitatko lisää vanhan päälle? Mä olen huomannut omalla kohdallani että rusketus alkaa hieman ns. halkeilemaan parin päivän päästä ja ei pysy täydellisen siistinä ja tummana montaa päivää. Sinäkin käsittääkseni käyt usein suihkussa ja sekin kuluttaa rusketusta pois, niin miten itselläsi pysyy noin tumma ja upea väri? Vai otatko blogikuvat useiten sen karttavärin ollessa vaikuttamassa? Kiitos jo etukäteen vastauksista tuhanteen kysymykseeni! Oot mun rusketusguru

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Voi miten ihana kuula, että oot saanut noin hyvän kuvan musta <3 Kiitos 😊 Mä käytän tällä hetkellä itseruskettavaa jatkuvasti, joko parina päivänä peräkkäin tai pari kertaa viikossa. Ja tosiaan mulla tuosta St. Tropezsista se tummempi versio 😊 Laitan aina lisää sen vanhan päälle, mulla se kuluu tasaisesti vaan pois, jolloin en oo kokenut tarpeelliseksi kuori aina vanhaa pois. En usko että mun iho kestäisi sitä, että kuorisin aina kaiken pois. Siksi juuri käytän myös tuota kookosöljyä, jotta iho pysyy hyvin kosteutettuna. Kuivalta iholta se lähtee helpommin huonosti kulumaan 😊 Kokeile tosiaan tuota kookosöljyn, tai jonkun muun kunnolla kosteuttavan vartalovoiteen käyttöä. Kysy ihmeessä, jos joku jäi vielä mietityttämään! Kivaa viikkoa sulle 😊

 • Rosa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Hei apua, mistä ihana vaaleensininen offshoulder paita/mekko??!

 • Natalia Oona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Zarasta 😊 Mutta Nellyn sivuilla, NLY Trendillä oli ihan vastaavanlaisia 😊

 • Tarina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Hei, Tässä loistava uutuus, helppokäyttöinen suihke, jota ei tarvi levittää käsin Be3 Miracle Tan itseruskettava. Tätä myyvät apteekit. https://www.be3sunevolution.fi/products/miracle-tan-itseruskettava-spray/

Post A Comment