Archives
5 X ASIAT JOTKA YLLÄTTI VENETSIASSA - Natalia Oona
7246
post-template-default,single,single-post,postid-7246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

5 X ASIAT JOTKA YLLÄTTI VENETSIASSA

Mä vietin viime viikon täysin lomalla Italiassa poikaystäväni kanssa. Oltiin ensin kaksi yötä Garda -järvellä, jonka jälkeen ajettiin Venetsiaan kahdeksi yöksi ja sen jälkeen oltiin vielä vika yö Milanossa. Mä ajattelin tehdä nämä reissupostaukset vähän eri tavalla, kuin mitä mulla yleensä on ollut tapana. Aloitetaan siis ekana Venetsiasta!

Tämä oli mun ensimmäinen kertani siellä ja ajattelin listata teille juttuja, jotka siellä yllätti!

Venetsia on kallis

Tää tuli ihan ensimmäisenä vastaan. Tottakai olin etukäteen kuullut, että siellä on aika törkeän hintaista, mutta kyllä silti yllätyin. Venetsiaan saapuessa auto jätettiin parkkihalliin (joka on myös tyyris), ja liikkuminen kaupungissa tapahtuu jalan, julkisilla vesibusseilla tai vesitakseilla. Matkalaukkujen roudaaminen pienillä kaduilla väenpaljoudessa ei oo kovin houkuttelava ajatus, joten kannattaa etukäteen miettiä vähän noita siirtymisiä. Vesitaksien lähtötaksat ovat 70 euroa, oli kuinka lyhyt matka tahansa. Julkisia vesibusseja meidän ei tullut käytettyä, rehellisesti ei huvittanut lähteä tunkemaan kaikkien tavaroiden kanssa niihin, sillä ne oli niin tupaten täynnä.

Sama pätee myös ruokaan ja juotavaan. Ruoka on yleisesti kallista, ja usein muiltakin tullut kuultua, ettei ole myöskään kovin hyvää. Meillä kävi kuitenkin hyvä tuuri ravintoloiden valinnassa, koska ruoka jota me syötiin oli hyvää. Syötiin esimerkiksi ensimmäisenä iltana hotellin kattoterassilla, jossa ruoka oli mielettömän hyvää, vaikka tyyristä olikin. Hintataso on siis kova, eli kannattaa katsoa vähän etukäteen paikkoja jos haluaa päästä edullisemmalla.

Kova hintataso näkyy myös tietenkin Venetsian hotelleissa.

Ihmisiä on ihan älyttömän paljon

Kaikki on varmaan nähneet instagramissa kuvia Venetsiasta, kanaaleista joissa soutelee yksi gondoli ja ihmisiä ei näy juuri missään. Totuus oli kuitenkin jotain ihan muuta. Syyskuun alku on vielä sesonkiaikaa, vaikka kovimman sesongin pitäis olla jo ohi. Kaikki perus turistinähtävyydet oli aivan täynnä turisteja. Pienissä kanaaleissa oli aivan älyttömän ruuhkat kun oikeasti kymmenet gondolit antoi vuorollaan toisilleen tilaa.. En ees halua kuvitella miten paljon ihmisiä tuolla on sesongin huippuaikaan. Tää ehkä kannattaa ottaa huomioon siis matkaaa varatessa!

Kaupunki oli kauniimpi kuin osasin kuvitella

Ihmispaljoudesta huolimatta Venetsia on todella ainutlaatuinen. Aivan kun olisi maalausta katsellut, kun katseli maisemia! Ehdottomasti sellainen paikka, joka on mun mielestä kerran elämässä nähtävä ja koettava. Rakennukset olivat aivan mielettömiä kaikkine yksityiskohtineen. Nähtävyyksiä ja museoita riittää, mutta lähes kaikki on kuitenkin helposti kävelyetäisyydellä. Musta ainakin oli niin ihana vaan aika päättömästi kierrellä ympäriinsä ja ihastella kauniita rakennuksia, kanavia sekä siltoja. Kierreltiin myös paljon pienempiä katuja ja kujia, joissa sai kävellä aivan rauhassa. Kannattaa siis vähän poiketa reiteiltä niin pääsee kävelemään enemmän rauhassa :)

Gondoliajelu ei todellisuudessa houkutellut yhtään

Oltiin etukäteen mietitty, että tottakai käydään gondoliajelulla. Se kun tuntuu olevan niin ”must” -juttu tuolla! Rehellisesti kuitenkin kun katseltiin silloilta sitä miten pienissä kanavissa tungeksi niitä gondoleita vierivierellä, siis oikeasti peräkanaan ja kylkikyljessä, milloin kukakin antoi kenellekin tilaa niin ei oikeasti yhtään houkutellut hypätä kyytiin.

Kaupunki ei tuntunut loppujen lopuksi kovin autettiselta

Vaikka kaupunki ja rakennukset ovat vanhoja, niin tuntui että koko paikka on iso turistirysä ja, että kaikki on ihan pelkästään turismia  ja sen maksimoimista varten suunniteltu. Luksusliikkeitä ja erilaisia kojuja oli esimerkiksi keskustassa loputtomasti.

Yhteenvetona voisin siis todeta, että Venetsia on kuitenkin näkemisen ja kokemisen arvoinen. Vaikka tässä listassa tulikin nyt niitä negatiivisia juttuja, jotka tosiaan yllätti, niin oli aivan mieletön päästä näkemään Venetsia. Meillä oli tosi ihanat kaksi päivää päivää siellä. Ja niin kuin sanoin niin Venetsia on musta sellainen, joka on kannattaa kerran elämässä kokea, jos on siihen mahdollisuus :)

Ootteko te käyneet Venetsiassa? Jos kyllä niin millainen kokemus teillä oli? Mitä tykkäsitte?


9 Comments
 • C
  Posted at 06:44h, 11 syyskuu Vastaa

  Hei tää oli kiva idea toteuttaa matkapostaus, juuri tällaiset jutut kiinnostaa matkoissa.

  • Natalia
   Posted at 10:21h, 11 syyskuu Vastaa

   Jee kiva kuulla :) !

 • Oona
  Posted at 20:25h, 11 syyskuu Vastaa

  Tosi kivasti toteutettu tämä! Mielenkiintoista lukea tällaisiakin listauksia niiden ainaisten ravintolasuositusten lisäksi, loppujen lopuksi tällaiset faktat ovat niitä jotka haluaisin mielelläni tietää ennen reissua :-)

  • Natalia
   Posted at 20:56h, 11 syyskuu Vastaa

   Vitsi miten kiva kuulla, että tykkäsit ja että oli sellaisia juttuja jotka kiinnostaa :) Ihanaa viikkoa sulle!

 • Henna
  Posted at 22:37h, 11 syyskuu Vastaa

  Kiva postaus! Vitsi kun pääsis itsekin Venetsiaan, oon käynyt vaan Roomassa. Täytyy alkaa varailemaan reissua, ehkä kevät ois sit hyvää aikaa käydä tuolla! :)

  Ps! Se on auteNttinen.

  • Natalia
   Posted at 13:16h, 12 syyskuu Vastaa

   Tosi ihana että tykkäsit! Mä taas en oo puolestani ikinä ollut Roomassa, mutta kovasti haluisin siellä käydä :)

 • Annie
  Posted at 11:51h, 12 syyskuu Vastaa

  Tää ei nyt ole mitään välttämättä 100% faktaa, mutta siis ymmärtääkseni Venetsia nimenomaan on pitkälti juurikin ”turistirysä”, eikä tavallisilla ihmisillä ole siellä varaa asua. Näyttää kyllä kauniilta ja houkuttelevalta paikalta kuvien perusteella, mutta jotenkin tuntuu pahalta ajatella, mitä kaikkea turismi on siellä aiheuttanut, joten en ehkä itse haluaisi sinne matkustaa. Ja tämä ei ollut mikään kritiikki sinua kohtaan! :)

  • Natalia
   Posted at 13:16h, 12 syyskuu Vastaa

   Joo mä luin että Venetsiassa asuu noin 55 000 ihmistä ja turisteja käy vuodessa noin 30 miljoonaa. Kolikolla on kuitenkin aina kaksi puolta, vaikka turismi on aiheuttanut siellä paljon huonoa, nostanut hintoja ja ajanut paikkalisia pois niin Venetsia myös tarvitsee turismia. Ja nythän siellä ilmeisesti ollaan tuota turismia rajoittamassa, levittämässä isommalle aluuelle ettei kaikki olis ihan siinä keskustassa ja katsovat yrittävät saada turisteja käyttäytymän oikein. Niin että homma toimisi niin paikallisten kuin tärkeän tursmin kannalta =) Mutta niin, tietenkin nämä on aina hankalia asioita ja hyvä ottaa huomioon!

   On tietenkin sääli että turismi on aiheuttanut juuri tuon autenttisuuden katoamisen kaupungista, mutta kaikilla asioilla on aina niin monta puolta. Ja tietenkin tuo itseänikin harmittaa!

 • Elina
  Posted at 11:53h, 16 syyskuu Vastaa

  Tosi kiva reissupostaus! Olen itsekin käynyt Venetsiassa, mutta jäätiin suosiolla yöpymään mantereelle ja mentiin junalla päiväksi Venetsiaan. Todella kaunis ja näkemisen arvoinen paikkahan se on, mutta itsellä pisti myös silmiin paikan likaisuus! Ei oltu ihan kovimpaan turistiaikaan niin en kokenut paikkoja niin ahtaaksi eikä tarvinnut juurikaan tungeksia. Muistan myös lukeneeni ennen matkaamme tuon faktan ettei Venetsiassa asu juurikaan enää paikallisia. Venetsia myös kaiketi vajoaa koko ajan enemmän ja enemmän veden alle, joten tuntui, että kai siellä nyt on käytävä, jos sitä ei jossain vaiheessa enää ole! :# No taitaa siihen kuitenkin jonkun aikaa mennä… Poikaystäväsi taisi maksaa matkan, kun ihmetyit hintatasosta vasta Venetsiassa. Jo reissua suunnitellessa ja hotellia varatessa käy kyllä ilmi, ten korkea se hintataso siellä oikeasti on.

Post A Comment