Archives
VINKKEJÄ GARDAJÄRVELLE - Natalia Oona
7259
post-template-default,single,single-post,postid-7259,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

VINKKEJÄ GARDAJÄRVELLE

Meidän reissu alkoi Garda -järveltä, tai tarkalleen ottaen se alkoi Milanon kentältä josta mun poikaystävä haki meille vuokra-auton ja nappasi mut kyytiin. Majoituttiin pienessä kaupungissa noin vartin ajomatkan päässä Salòsta jonne kesti vähän alle kaksi tuntia Milanon kentältä.

Ensimmäisenä vinkkinä hotellia varatessa on, että kannattaa vähän katsoa, että missä päin järveä haluaa majoittua. Järvihän on iso, ja eri puolilta löytyy vähän eri juttuja ravintoloihin ja nähtävyyksiin liittyen. Majoituttiin BellaRiva nimisessä hotellissa, jonka sijainti oli todella kiva. Noita samannimisiä hotelleja on järvellä kaksi, meinattiin nimittäin eka lähteä ajamaan lounaan jälkeen väärään paikkaan. Toiseen oli ravintolalta 600 m ja toiseen tunnin ajomatka, onneksi ei päästy pitkälle ennen kun tajuttiin että nyt ei olla menossa oikeaan paikkaan. Tää on tosin aivan mun piikkin, mä ja navigaattorit ei oo mikään paras yhdistelmä. Toi meidän hotelli siis sijaitsi Port Of Fasanon lähellä.

Järveä pääsee parhaiten näkemään autolla. Järven yli kulkee myös lauttoja, joihin sää kätevästi auton mukaan. Ylittäminen lautalla säästää paljon aikaa verrattuna siihen, että lähtisi ajamaan. Näin me tehtiin kun lähdettiin käymään Monte Baldo vuorella.

Kuulemma järvellä on ihana käydä myös veneajeluilla, jota me ei tosin tällä kertaa tehty, mutta vinkkinä näin teille muille!

Tuo Monte Baldo oli meijän yhden päivän aktiviteettinä, ja oli ihan mieletön kokemus. Muutama vinkki kuitenkin sitä varten! Kannattaa mennä ajoissa paikalle, parkkipaikoille oli nimittäin ihan älyttömät jonot. Siis oikeasti sai odottaa puoli tuntia, että parkkihallista vapautui paikka. Saavuttiin paikalle vasta puolen päivän aikaan, niin kohde oli täynnä ihmisiä!  Toisena vinkkinä liput saa ja kannattaa ostaa netistä etukäteen. Jono lippukassalle oli nimittäin parin tunnin pituinen :D Onneksi tajuttiin katsoa, että saisko netistä suoraan. Vuorelle noustiin gondoolihisseille, olisko ollut n. 1800 m korkeuteen. Toi oli ehdottomasti sellainen jota suosittelen todella tekemään, jos ootte Gardalla! Niin mielettömän kauniit maisemat. Ylhäällä on myös mahdollisuus patikoida ympäriinsä!

Sen lisäksi on pakko antaa ravintolavinkki! Käytiin syömässä lounas Lido 84 -nimisessä ravintolassa. Syötiin heidän maistelumenu, joka tuli yllätyksenä kokin valitsemana, ja oli aivan uskomattoman hyvää. Käymisen arvoinen paikka! Kannattaa muistaa varata pöytä ajoissa :)

Matkalla Gardalta Venetsiaan pysähdyttiin myös Sirmionessa. Olin nähnyt sieltä kuvia ja paikka näytti kuvissa niin kauniilta! Ja sitä se olikin, mutta aivan liian täynnä turisteja. Jos majoitusta mietitte niin en ainakaan Sirmionea voi suositella näkemäni perusteella, ja ehkä muutenkin tämä oli sellainen jonka olisi voinut hyvin skipata. Tungeksiminen väenpaljoudessa ei kaupungin idyllisyydestä huolimatta ainakaan meihin iskenyt.

Gardajärvi oli yksi mun suosikkikohteista joissa oon käynyt! Niin kaunis ja rauhallinen. Tykkäsin paikasta niin kovasti. Paljon jäi vielä nähtävää ensi kerralle, tänne haluan ehdottomasti matkustaa vielä uudestaan :)


5 Comments
 • E
  Posted at 18:19h, 18 syyskuu Vastaa

  Ihania kuvia! Ymmärsin sun ig-storeista että äänität podia niin millon se mahdollisesti tulee ulos ja sitä voisi kuunella? :) (Tykkäsin hirveesti sun ja Teresan podista sillon kun sitä teitte)

  • Natalia
   Posted at 22:33h, 18 syyskuu Vastaa

   Pian on tulossa! Mä ilmoitan siiten heti niin instagramissa kuin täällä kun se on kuunneltavissa :) Ja tosi kiva kuulla, että tykkäsit siitä.

 • ida ihana
  Posted at 19:19h, 18 syyskuu Vastaa

  Kiitos, Garda-järvi on ollut jo useamman vuoden matkahaaveena, ja nää kuvat kyllä nosti sitä haavetta aika monta astetta!!:) <3

  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Natalia
   Posted at 22:33h, 18 syyskuu Vastaa

   Garda oli kyllä niin mieletön! Lämpimästi voin suositella <3

 • Laura
  Posted at 11:48h, 01 lokakuu Vastaa

  Itse olin Gardalla lomailemassa muutama vuosi sitten. Oltiin kanssa autolla liikkeellä ja pyörittiin ympäri Gardaa ja käytiin myös lähikaupungeissa (mm Verona). Me yövyttiin itseasiassa parikin yötä just Sirmionessa. Me oltiin liikenteessä kesäkuussa joka ei tunnetusti ole vielä mikään hirveän suosittu lomakuukausi Etelä- ja Keski-Euroopassa, joten silloin oli siellä mun mielestä aika rauhallista. Yks ongelma on myös just se jos vaan käy päiväretkellä jossain kaupungissa/kylässä; sitä tulee yleensä perille vasta puolen päivän aikoihin ja lähtee pois myöhään iltapäivästä/alkuillasta ja juuri tuohon aikaan kaikki muutkin päiväturistit ovat liikenteessä. Aamuisin/aamupäivisin ja iltaisin on kaikissa kaupungeissa aina paljon mukavampi liikkua (sama huomattiin tosi selkeesti esim Venetsiassa).

Post A Comment