Archives
RESEPTI: LEMPPARI TOMAATTIKEITTO - Natalia Oona
7419
post-template-default,single,single-post,postid-7419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

RESEPTI: LEMPPARI TOMAATTIKEITTO

Kaikki sosekeitot kuuluu mun lemppariruokiin, erityisesti tomaattikeitto! Mun poikaystäväni on valmistanut mulle tätä kyseistä keittoa, ja oon tykännyt niin paljon, että halusin tulla jakamaan ohjeen myös teille. Resepti on ihan super helppo ja nopea valmista, sekä lopputuloksesta tulee niin herkkullista. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan!

Tarvitset:

500g luumutomaatteja
500g makeita paprikoita
Puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
100g créme fraiche
3 rkl oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa
Valkopippuri
Paprikamauste
Mustapippuri
Suola
Tuoretta timjamia
1 rkl Fariinisokeria

Lämmitä uuni 220 asteeseen kiertoilmalla.
Pilko tomaatit neljään osaan, kuori valkosipulit ja suikaloi paprikat että sipulit. Laita ne uunivuokaan ja lisää oliiviöljy, fariinisokeri sekä tuore basilika ja timjami. Lisää mausteet ja sekoita kaikki vuoassa. Laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi. Sekoita kasvisliemikuutio 0.5 litraan kiehuvaa vettä.

Kun tomaattien pinta on vähän karamellisoitunut, ota vuoka pois uunista ja kaada sisältö tehosekoittimeen. Sekoita seos sosemaiseksi. Lisää créme fraiche ja noin puolet kasvisliemestä ja sekoita vielä uudestaan tehosekoittimessa.

Tarjoile krutonkien, basilikan lehtien ja créme fraichen kanssa

Hyvää ruokahalua!


2 Comments
 • E
  Posted at 22:29h, 16 lokakuun Vastaa

  Moi! Kaipisin vinkkejä miten sä pukeudet kun menet juhlimaan etenkin nytkun alkaa olla kylmemmät ilmat ja mitä vaatteita suosit sillon? Vinkkejä/asuehdotuksia otetaan mielellään vastaan mulla nimittäin on hirveä asukriisi.😅

  • Natalia
   Posted at 11:36h, 17 lokakuun Vastaa

   Voin hyvin tehä postauksen lookeista, joita mä pukisin päälleni :) Eniten suosin esim pitkähihainen paita + hame + ylipolvensaappaat -yhdistelmää tai sitten vaan ihan mustat housut + paita ja kengät vähän tilaisuudesta riippuen!

Post A Comment