Archives
ISRAEL MATKAPÄIVÄKIRJA - KUOLLUTMERI & MASADA - Natalia Oona
7585
post-template-default,single,single-post,postid-7585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

ISRAEL MATKAPÄIVÄKIRJA – KUOLLUTMERI & MASADA

 

Heippa pitkästä aikaa! Te jotka ette oo instagramissa seuranneet jo niin mä olin viime viikon Israelissa lomalla, ja vitsi miten ihana reissu oli. Pääsin näkemään ja kokemaan niin siistejä juttuja!

Aloitetaan reissupostaukset Kuolleestamerestä ja Masadasta. Me yövyttiin Jerusalemissa kaksi yötä, ja toisena päivänä lähdettiin autolla päiväreissulle Kuolleellemerelle. Oltiin eka mietitty, että oltais voitu olla sielläkin yks yö, mutta hotellitarjonta oli aika surkea ja siksi päädyttiin siihen että käydään siellä vaan päiväseltään. Päiväreissu tuonne riitti ainakin meille tosi hyvin. Ajomatkat kun Israelissa on aika lyhyitä niin on helppo nähdä paljonkin lyhyessä ajassa.

Ihan ensimmäisenä suunnattiin Masadalle, joka on siis noin 400m korkea vuori, josta on upeat näkymät. Vuorelle kulkee hyvät kävelyreitit, jotka on suosittuja, tai sitten vaihtoehtoisesti myös hissillä pääsee. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita kumpaa nousutapaa me käytettiin :D Masadalla on myös pitkä historia, johon pääsi tutustumaan ja ylhäältä vuorelta oli näkyvissä mm. mihin Roomalaiset olivat pystyttäneet leirinsä piirittäessään kyseessä olevaa paikkaa. Tää oli ainakin mulle yksi reissun kohokohdista ja suosittelen todella lämpimästi käymään :)

Tuolta tosiaan jatkettiin matkaa Kuolleenmeren yleiselle rannalle. Enpä ollut ajattelut, että siellä pääsisin joku päivä kellumaan. Ei oikeasti tarvinnut tehdä mitään muuta kuin lillua vedessä, sillä sen suolaisuus kellutti aivan täysin. Siinä olis voinut kellua vaikka koko päivän ja lukea lehteä samalla. Kuollutmerihän on maailman matalin paikka, se on noin 400 metriä meren pinnan alapuolella! Hauska fakta myös se, että Kuollutmeri nimitys pitää aivan paikkansa siinä, että vedessä ei ihan oikeasti elä yhtään mitään sen suolaisuuden takia.

Sellaista! Ootteko te käyneet kyseisissä paikoissa? Jos joo niin mitä tykkäsitte? Ja jos teillä on jotain kysymyksiä niin heittäkää ihmeessä kommentiboksissa tulemaan.


5 Comments
 • C
  Posted at 10:07h, 18 joulukuu Vastaa

  Kiva kuulla susta täälläkin! En oo aiemmin ajatellut että Israel kiinnostaisi matkakohteena, mutta sun päivityksien perusteella alkoi kyllä kiinnostamaan!

  • Natalia
   Posted at 17:14h, 20 joulukuu Vastaa

   Tosi kiva kuulla ja suosittelen kyllä Israelia :) Tykkäsin tosi paljon!

 • x
  Posted at 23:14h, 19 joulukuu Vastaa

  Hei mistä tuo sun haalari on!

  • Natalia
   Posted at 17:26h, 20 joulukuu Vastaa

   Sellaselta ku Loavies :)

 • Petra Toivonen
  Posted at 19:38h, 20 joulukuu Vastaa

  Mä just palasin Israelista melkein 2 viikon lomalta! Oleiltiin rakkaan kanssa ensin 5 päivää Tel Avivissa ja sitten 5 päivää Jerusalemissa. Viimeisenä päivänä käytiin Kuolleellamerellä ja oli aivan huikeeta! Se kun jalat lähtee alta kun haluaisi uida on ihan mahtava! :D Masadalla ei ehditty käymään mutta lisään sen listalle ensi kertaa varten! ;)

Post A Comment