Archives
RESEPTI: "ÄLYTTÖMÄN HYVÄ BURGERI" - Natalia Oona
7714
post-template-default,single,single-post,postid-7714,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

RESEPTI: ”ÄLYTTÖMÄN HYVÄ BURGERI”

Muistatteko kun mun poikaystävä vastasi kysymyksiin musta, ja kysyttiin mun lempiroskaruokaa? Vastauksena oli ”älyttömän hyvä burgeri”. En oo löytäny mistään hamppareita jotka vetäis vertojaan näille – okei, Five Guys on ainut joka pääsee hyvälle toiselle sijaille, mutta niitä nyt mistään lähimailta oo saatavissa. Oon siis kehittänyt kotona reseptin jota poikaystäväni vielä paranteli, ja nää ihan oikeasti on älyttömän hyviä.

Hamppareissa on kolme pääelementtiä, itse pihvit, tryffelimajoneesi ja karamellisoitu sipuli.

Jauhelihapihvit:

400 g naudan jauhelihaa

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl grillimaustetta

2 tl paprikajauhetta

2 tl rosmariinia

 1 tl valkopippuria

1 tl suolaa

 1tl cayannepippuria

1 tl mustapippuria

2 tl sipulijauhetta

Mustaa tryffeliöljyä

Ensimmäisenä jauhelihan sekaan kaikki mausteet. Maustemäärät on suuntaa-antavia, koska laitetaan aina silmämääräisesti. Teen aina poikaystävän hamppariin kaksi ohutta pihviä ja mulle yhden. Muotoile jauhelihasta pihvit ja paista ne tryffeliöljyssä. Kun pihvit on valmiit lisää cheddar-sulatejuustoviipaleet suoraan kuumien pihvien päälle.

Karamelisoitu sipuli:

1 keltainen sipuli

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl fariinisokeria

Pilko sipuli suikaleiksi. Aloita kuullottamalla sipulit öljyssä. Kun ne alkavat vähän pehmeneään, lisää sekaan tilkka vettä. Odota että vesi haihtuu, anna sipuleiden taas kuullottua hetki ja lisää vettä. Toista sama vielä kolmannen kerran. Sipuleiden on tarkoitus kypsyä hiljalleen ja karamelisoituessaan ne muuttuvat syvän ruskeiksi. Lisää sekaan omenaviinietikka ja fariinisokeri. Anna vielä paistua ihan hetki miedolla lämmöllä.

Tryffelimajoneesi:

Majoneesia

Mustaa tryffeliöljyä

Kaada kulhoon majoneesia ja lisää siihen ensin noin 5 tippaa valkoista tryffeliöljyä. Sekoita ja maista! Jos majoneesi kaipaa vielä lisää tryffelin makua niin lisää sekaan muutama tippa. Mä oon aina heittäny tän tosi summan mutikassa ja vaan maistellut välissä, kunnes maku on musta hyvä.

Muut ainekset:

Naughty Burgerin hampurilaisleivät (nää on musta heittämällä parhaat hampurilaisleivät mitä on saatavilla)

EDIT: Testattiin Fazerin briossi hampurilaissämpylöitä, jotka toimi vielä paremmin kuin noi Naughtyn :)

sinappikurkkusalaattia

jäävuorisalaattia

ketsuppia

cheddarsulatejuustoa (mä ostan aina Hochland -merkkistä cheddarsulatejuustoa, koska ne on musta ylivoimaisesti parhaan makuisia)

Lämmitä hampurilaisleipiä hetki esim. uunissa, niin että niistä tulee kivan rapeita. Mun suosima kasausjärjestys: hampurilaisleipä ja siihen levitettynä tryffelimajoneesia sekä sinappikurkkusalaattia, pihvi + juusto, pihvi + juusto, karamellisoitua sipulia, jäävuorisalaatti ja ylemmälle hampurilaisleivälle levitettynä taas tryffelimajoneesia ja ketsuppia.

Hyvää ruokahalua :)


8 Comments
 • Rita
  Posted at 19:02h, 17 tammikuun Vastaa

  Sori pakko kommentoida häiritsee toi tryffeli öljy. Muutoin oikein hyvän kuuloinen burgeri mutta tuo tryffeliöljy on aivan turha tuote monestakin syystä. Oikean tryffelin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä…

  • Natalia
   Posted at 19:32h, 17 tammikuun Vastaa

   Kyllä sillä tryffelin maku tulee, vaikka onkin mustan tryffelin makuista oliiviöljyä :) Stockan Herkusta löytyy ainakin hyvä öljy! Tietenkin jos osaat kertoa mistä sais oikeista tryffeleistä tehtyä majoneesia niin mielelläni käyn ostamassa.

 • Kiia
  Posted at 00:43h, 18 tammikuun Vastaa

  En ole edellinen kommentoija, mutta oon nähnyt jotain purkkitryffeliä tms KortteliDelissä! Siitä kai voisi halutessaan tehdä myös tryffelimajoneesia :)

  Ps. Toi nappi oikeassa alakulmassa, josta saa suoraan siirryttyä sivun yläosaan, on ikävästi ton kommentin submit-napin kohdalla 😅 Mulla oli vaikeuksia saada lähetettyä tää viesti kun sivu kokoajan hyppäs takas ylös 🙈

  • Natalia
   Posted at 10:56h, 18 tammikuun Vastaa

   Varmasti toimisi kivasti! Toi tryffeliöljy + majoneesi yhdistelmä on kuitenkin ajanut asiansa niin hyvin etten oo mietitty ees mitään muita vaihtoehtoja :D

   Ja kiitos kun sanoit, mä laitan palautteen eteenpäin niin toivottavasti saadaan korjattua se mahd. pian! Ihanaa viikonloppua <3

 • henriikkav
  Posted at 06:21h, 21 tammikuun Vastaa

  Majoneesi+tryffeliöljy = NAM. Jos tykkäät korianterista, niin sekoita majoneesiin vielä sitä! Nykissä jokunen vuosi sitten söin hamppareita, jonka kanssa oli juurikin tryffeliöljyllä ja korianterilla maustettua majoneesia ja tasaisin väliajoin teen tätä itsekin kotona :)

  • Natalia
   Posted at 11:35h, 21 tammikuun Vastaa

   Rakastan korianteria! Pakko kokeilla tätä heti ens kerralla :D Kiitos paljon vinkistä!

 • Nea Lahti
  Posted at 20:13h, 07 marraskuun Vastaa

  Täytyy vielä kiittää tästä huippureseptistä jota meinaan taas huomenna kokkailla! Taitaa olla viides kerta kun näitä teen. Muutoinkin on kiva kun jaat reseptejä, kiitos siis niistä!

  • Natalia
   Posted at 09:09h, 08 marraskuun Vastaa

   Vitsi miten kiva kuulla <3 Ilahdutti ihan todella kovasti :) Ihanaa herkuttelua teille!

Post A Comment