Archives
ENSIMMÄINEN KURKKAUS UUTEEN KOTIIN & VINKKEJÄ MUUTTOON! - Natalia Oona
8881
post-template-default,single,single-post,postid-8881,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

ENSIMMÄINEN KURKKAUS UUTEEN KOTIIN & VINKKEJÄ MUUTTOON!

Kaupallinen yhteistyö Fortum

Sanotaan että muutto on yksi ihmisen elämän stressaavimpia asioita. Siihen päälle vielä meidän tekemä remontti niin voin todellakin allekirjoittaa tuon. Lista tehtävistä sekä hoidettavista asioista on ollut niin pitkä, että samalla kun yhden asian on saanut pois alta on ehtinyt tulla jo kolme lisää. Nyt kuitenkin ollaan ihan loppusuoralla ja kirjoitan tätä postausta meidän ”vanhasta” kodista – on meidän vika ilta täällä. Tuntuu ihan uskomattomalta, että huomenna remppa ja muutto on ohi. Kaikki kodinkoneet ja muut tärkeimmät jutut on jo toimitettu asunnolle, uusi sänky saapuu huomenna ja sohva sekä pari muuta juttua tulevilla viikoilla. Uudessa kodissa voi sitten kaikessa rauhassa purkaa tavaroita sekä hengähtää.

Ihan ensimmäinen vinkki on tehdä kunnollinen suunnitelma muutosta. Koska muutto on? Jos mahdollista niin muutto kannattaa hoitaa muulloin kun kuun vaihteessa, koska silloin muutofirmat ovat kiireisimpiä ja täten usein vähän kalliimpia. Mitkä isoimmat kalusteet otat mukaa? Mitkä menevät kierrätykseen? Pyydä tarjouksia eri muuttofirmoista, jos aiot käyttää sellaista sekä muuttoon tarvittavat tavarat kuten laatikot ja pakkausmateriaalit. Me ulkoistettiin meidän muutosta suurin osa – kaikki paitsi pakkaaminen. Koettiin kaikista helpoimmaksi, että ei itse tarvitse lähteä ostamaan laatikoita, vuokrata pakua, pyytää kavereita tai perhettä kantamaan ja kantaa uudessa kodissa vielä tavarat kolmanteen kerrokseen. Nyt ei tarvinnut muuta kuin vastaanottaa laatikot, täyttää ne, uudessa kodissa purkaa ja sitten ensi viikolla heti alkuviikosta muuttolaatikot vielä haetaan pois.  On totta, että hyvin suunniteltu on jo puoliks tehty!

Vinkkinä, että esimerkiksi Fortumin kautta saa 30% alennuksen Niemen muuttopalvelusta.

Kierrätä tavarat sekä kalusteet joille sinulla ei ole käyttöä. Tori.fi on oikeasti ihan mieletön. Me ollaan sitä kautta laitettu eteenpäin ihan kaikki mitä ei olla tarvittu itse. Sain yhdeltä seuraajalta vinkin, että jopa kokonaisen keittiön voi myydä siellä. Jos oot siis tekemässä remonttia niin tää on todella tärkeä ja hyvä vinkki! Myytiin uudesta asunnosta KOKO keittiö tasoineen ja kaikkine kaappeineen Tori.fi:n kautta. Säästettiin ympäristöä, aikaa ja rahaa, kun ei tarvinnut itse maksaa keittiön purkua ja lähteä viemään kierrätysasemille vanhoja materiaaleja. Ihan super kätevää! Ja näin meidän vanha keittiö sai vielä itselleen uuden kodin ja pidemmän elinkaaren :)

Hoida käytännön asiat hyvissä ajoin kuntoon, kuten muuttoilmoitus, nettisopimus sekä sähkösopimus. Muuttoilmoituksen maistraatille voi tehdä heti kun muuttopäivä on tiedossa ja sama koskee sähkösopimusta, joka täytyy tehdä viimeistään kolme päivää ennen muuttoa.

Me laitettiin sähkösopimus uuteen asuntoon kuntoon jo muutama viikko sitten, koska täytyihän tietenkin siellä olla sähköä jo rempan aikana. Olin itse asiassa alkuun ihan unohtanut uuden sähkösopimuksen tekemisen, koska mielessä pyöri vaan automaattisesti tuo meidän virallinen muuttopäivä. Fortumilla on onneksi tavallisen asiakaspalvelun lisäksi muuttopuhelin, johon voi soittaa ma-pe 7-22, la-su 9-17 eli lähes milloin vaan, jos käy niin kuin mulle, että sähkösopimus on unohtunut. Muuttopuhelimeen soittaessa ei tarvitse  itse miettiä mikä olisi paras sopimusvaihtoehto jne., he auttavat valitsemisessa ja muutenkin hoitavat kaiken asiakkaan puolesta. Halutessaan samaan pakettiin saa laajan kotivakuutuksen edulliseen hintaan. Jos olet jo Fortumin asiakas niin voit vain ilmoittaa heille muutosta (esim. Fortumin Oma Fortum -sovelluksen kautta) ja saat tutun oman sopimuksen samoilla eduilla mukaan uuteen kotiin, ja kaikki hoidetaan puolestasi kun vain kerrot muuttopäivän.

Fortumin sähkösopimuksiin ja muuttopuhelimeen pääset tästä.

Me haluttiin ainakin uudessa kodissa aloittaa elämä ihan puhtaalta pöydältä ja tärkeänä ekotekona valittiin 100% aurinkoenergialla tuotettu sähkösopimus. Ilmastoystävällisen sähkön valitseminen on todella helppo arkinen ekoteko, jonka jokainen voi helposti tehdä. Fortumin sähkösopimukset ovat automaattisesti 100% hiilidioksidivapaita. Tarjoilla on tuota 100% aurinkoenergialla, 100% tuulivoimalla, 100% uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Soittaessani Fortumin asiakaspalveluun en vielä tiennyt yhtään millainen sähkösopimus olisi meille paras. Asiakaspalvelija oli aivan ihana, kävi kanssani kaikki eri vaihtoehdot läpi ja lopulta päädyin valitsemaan meille tuon 100% aurinkoenergailla tuotetun sähkön, koska aurinkovalinnassa yhdistyvät vastuullisesti tuotettu energia ja puhtaampi elinympäristö meille kaikille. Ihana lisä siihen on, että Aurinkovalintasopimus sisältää vuotuisen 5 euron lahjoituksen John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Lahjoituksilla poistetaan jopa 25 kg sinilevää Itämerestä joka vuosi.

Vertaile eri sähkösopimuksia ja hintoja tästä.

Fortumin asiakaspalvelusta saa asiakkaana myös apua kaikkiin energiapalveluihin liittyvissä kysymykissä. Heidän Oma Fortum sovelluksensa on myös todella kätevä. Sen kautta pystyt seuraamaan omia sähkökustannuksia kuluvan kuukauden alusta alkaen ihan euroina ja kilowattitunteina.

Onko teillä kotona ilmastoystävällinen sähkösopimus?

Varaa muuttoon aikaa. Muuttopäivä kannattaa valita sellaiseksi päiväksi, joka on helppo pitää töistä vapaana. Pakkaaminen on hyvä aloittaa hyvissä ajoin sellaisista tavaroista joille ei ole päivittäistä käyttöä. Yllättävän paljon kaikkea turhaa tavaraa ja papereita meilläkin oli kaappeihin kertynyt, ja niiden läpikäyminen vei aikaa. Varaa siis reilusti aikaa pakkaamiseen ja pidä muuttopäivä vapaana töistä, jos vaan mahdollista. Muistathan tyhjentää myös kellarin :)

Rutkasti kärsivällisyyttä. Varautukaa siihen, että riitoja tuleeja se kuuluu asiaan. Niin kuin sanoin tuolla alussa niin muuttaminen on yksi ihmisen elämän stressaavimpia asioita, joten ei ihme jos pinna saattaa olla vähän kireällä. Etenkin jos on sellainen ihminen kuin mä, että kaiken olis pitänyt tapahtua jo eilen. Kaikki saadaan kuitenkin lopulta kuntoon, vaikka asiat ei meniskään just niinkuin olit suunniteltu.

Tsemppiä muuttoihin teille kaikille :)

Kuvat: Sara Ollila


12 Comments
 • Pia
  Posted at 12:22h, 24 marraskuun Vastaa

  Mistä nää housut on?:)

  • Natalia
   Posted at 13:18h, 24 marraskuun Vastaa

   Mohito :)

 • Ansku
  Posted at 13:22h, 24 marraskuun Vastaa

  Mistä toi sun ihana paita on? :) Ja pakko sanoa, että on super kaunis uusi koti!!

  • Natalia
   Posted at 21:10h, 24 marraskuun Vastaa

   Nellyltä, mut toi on jo monta vuotta vanha :/ Kiitos paljon <3

 • Pihla
  Posted at 13:38h, 24 marraskuun Vastaa

  Näytät näissä kuvissa superkauniilta!

  • Natalia
   Posted at 21:10h, 24 marraskuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Elina
  Posted at 08:30h, 25 marraskuun Vastaa

  Tää postaus tuli niiiin hyvään aikaa, kun meilläkin on lauantaina muutto! Muutenkin ollut kiva ”myötäelää” lukien kuinka säkin odotat muuttoa aivan innoissaan :D

  • Natalia
   Posted at 08:48h, 25 marraskuun Vastaa

   Visti miten kiva kuulla! Tosi paljon tsemppiä teille muuttoon <3

 • Hirvonen
  Posted at 13:06h, 25 marraskuun Vastaa

  Ihanan näköinen koti! Me tehtiin myös vähän aikaa sitten muutto ja haluttiin muuton yhteydessä hankkia täysin uudet kalusteet osaan huoneista. Vanhojen kalusteiden myyntiin ei jäänyt aikaa, niin varattiin varasto johon ylimääräiset kalusteet laitettiin jotta myyntin jää aikaa. Hyvän muistutuksen annoit pinnojen kirisymisestä. Se on nimittäin aina varmaa!

  • Natalia
   Posted at 18:40h, 25 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon :) Jep on ollut rempan, muuton, treenijakson ja töiden puolesta sata palloa ilmassa niin on ihan normaalia, että välillä menee hermot :D

 • ..
  Posted at 18:30h, 25 marraskuun Vastaa

  Me ollaan muutettu miehen kanssa kaksi kertaa, meidän 6v suhteen aikana ja yhdessäkään muutossa ei olla riidelty! Luulenpa siis että yksi isoimmista avainsanoista on organisointi. Itse olen tarkka mihin tavarat laitetaan ja missä järjestyksessä, joten kinoilta vältytty! Kiva että teidän keittiö ei ihan täysin musta ole, tuntuu että se on jotenki nyt muodissa että kaikki on mustaa :)

  • Natalia
   Posted at 18:44h, 25 marraskuun Vastaa

   Tosi hyvä teille :) Meilläkin oli kaikki tosi organisoitu, mutta mä oon esimerkiksi tosi huono kestämään stressiä. Niin eihän meillä oo muuta mustaa kun uuni, tiskiallas ja liesituuletin. Toi takalevykin on siis harmaa, mutta kun keittiössä ei tosiaan oo vielä mitään valaistusta niin näyttää pinnat paljon tummemalta.. :) Eikä tosiaan keittiötä valittaessa kannatta miettiä mikä on muodissa ja mitä muilla on, vaan tehä sellainen, että itse tykkää.

Post A Comment