Archives
IHAN KAIKKI MEIDÄN REMONTISTA - Natalia Oona
8814
post-template-default,single,single-post,postid-8814,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

IHAN KAIKKI MEIDÄN REMONTISTA

Mikä oli vaikeinta? 

Löytää remontin tekijät ja aikataulutus. Tää aiheutti stressiä sekä vei paljon enemmän aikaa mitä olis voinut kuvitella. Pari kertaa tuli eteen juttuja jolloin piti löytää esim sähkömies nopealla aikataululla tekemään jotain välissä, että urakoitsija pystyi jatkamaan omaa työtään. Tuntui alkuun tosi hankalalta saada aikataulu luotua, mitä tehdään missäkin järjestyksessä ja kuka tekee mitäkin. Urakkaan kävi antamassa tarjouksen muutamakin eri tyyppi ennen kun löydettiin oikea ammattitaitoinen henkilö. Hinnat vaihteli tosi paljon.. Lattian asennuksesta esim toinen pyys 200€/neliö ja toinen 50€/neliö.

Mulle oli myös vaikeeta löytää kärsivällisyyttä, koska oon sellanen ihminen jonka mielestä kaiken olis pitänyt tapahtua jo eilen. Niin on ollu välillä hyväksyä se, että nyt kestää ja suunnittelmia vaan joutuu vaihtamaan.

Mikä oli helpointa? 

Päätösten tekeminen materiaalien ja värien suhteen. Päätöksiä oli tosin huomattavasti enemmän mitä olin tajunnut ajatella. Pistorasioiden paikoista kaikkii valoihin etc.

Mikä yllätti? 

No voisin sanoo, että aikalailla kaikki. Kumpikaan meistä ei oo tehnyt remonttia aikaisemmin, joten kaikki tuli meille uutena. Mä esim. sinisilmäisenä ajatelin, että kun keittiö on purettu nii se on siinä ja uus toimitetaan ja vaan asennetaan tilalle :-D Eihän se ihan niin tietenkään menny. Välissä piti tehä sähkövetoja, putkarin käydä tulppaamassa putkia ja käydä vielä just ennen asennusta tekemässä pohjatyötä sekä piti rakentaa ihan uus seinä kokonaan johon uuden keittiön sai sitten siististi kiinni etc. Kaikki noi tietenkin aina maksaa erikseen.

Isona yllätyksenä oli myös kuinka paljon remppa vie aikaa. Ihan siitä, että ovea saa olla availemassa milloin kellekin ja tottakai usein piti itse olla kattomassa, että mihin kohtaan hana tulee, mihin suuntaan lattia asennetaan, onko seinän aukon koko sopiva vai tehäänkö vielä lisää etc. Vei myös aikaa tilailla milloin mitäkin matskuja, kuten jalka- tai peitelistoja ja valokatkasijoita..

Ylätti myös se, että jostain syystä rempan sai edullisemmin kun urakan pilkkoi useampaan osaan useammalle urakoitsijalle sen sijaan että kaiken olisi ottanut yhdeltä. Eli olis palkannut yhen tekemään esim pelkästään lattian asennuksen ja toisen maalaamaan. Jos laittoi koko urakan samaan pakettiin niin hinta oli silloin huomattavasti korkeempi. Rempan pilkkomisessa useammalle urakoitsijalle hyödytti enemmän kyllä aikataulutuksessa, kun sai itse etsiä sopiviin rakoihin tekijät, eikä tarvinnut odottaa milloin yhden urakoitsijan omat vakkaritekijät vapautuisi.

Kuinka paljon ja mitä teitte itse, ja mitä ulkoistitte?

Ulkoistettiin kaikki. Tietty jotkut seinät ja katon olis voinu maalata itte, mut meillä ei siihenkään aikataulun puolesta ollu mahollisuutta. Molemmilla meillä on sen verran paljon töitä, että remppa olis viivästynyt, jos oltais alettu tekemään itte sillä vähäsellä vapaa-ajalla mitä meillä on ja meillä oli kuitenki tiukka takaraja sen suhteen, koska kaikki piti saada valmiiksi, koska edellisen asunnon avaimet täytyy luovuttaa.

Mitä tekisit eri tavalla jos alottaisit nyt rempan alusta? 

Otettais sähkömies, putkimies ja remonttiurakoitsijan samaan aikaan alkuun kämpälle ja katottais suunnitelma ihan kohta kohdalta läpi. JA mitään en jättäis ”no katotaan sit sen jälkeen ku….” koska sit sitä ei katota ja se jää ja on vaikeempi korjailla jälkikäteen.

Lähtisitkö tulevaisuudessa remppaamaan uudestaan? 

No en lähtis ihan heti kyllä uudestaan. Niin kuin oon tässä todennu moneen kertaan, että aikaa menee paljon ja on ollu tosi kova stressi viimeisen kuukauden. Ehkä se mieli siitä kuitenki muuttuu joskus muutaman vuoden päästä ku aika on ehtiny kullata muistot ja mielessä on vaan se miten ihanaa on ku on saanu päättää kaiken ite.

Pysyimmekö budjetissa?

Ei pysytty, vaikka tosi tarkka budjetti oltiinkin heti alkuun laskettu. Helposti tulee lisää sellaisia juttuja joita ei aluksi ollut ajatellut vaihtaa. Esim oltiin aluksi ajateltu pitää vanhat kodinkoneet, mutta kun koko keittiö meni uusiksi tuli myös tarpeelliseksi vaihtaa kodinkoneet uudempiin ja uuteen keittiöön sopiviksi. Sitä myös helposti innostuu! Ajatushan lähti meillä pienestä pintaremontista ja lopulta päädyttiin tekemään ihan kaikki uusiksi…

Paljonko remonttiin menee rahaa?

Eniten kysytty kysymys on ollu, että mitä meidän remontti makso. Kaikki rempat on aina erilaisia. Hinta riippuu tosi paljon minkä päälle lähtee remppaamaan, mitä kaikkea pitää tehä pohjatyönä, mitä materiaaleja valitsee.. Yleisenä nyrkkisääntönä on hyvä varata remppaan 1000€/neliö.

Mitä ottaa huomioon? 

Kotitalousvähennykset on asia joka kannattaa erityisesti ottaa huomioon :)

Muistathan myös erikseen alkuun tehdä tarvittavat ilmoitukset rempasta taloyhtiölle sekä tilata alkutarkastuksen asuntoon.

Tavaran toimituksissa kannattaa ottaa huomioon aina, että tuleeko tuotteet sisäänkannettuna vain pihalle. Lattia jouduttiin esim itte roudaamaan tänne kolmanteen kerrokseen.. Keittiön kohalla sitten tajusin erikseen pyytää, että tulee sisälle kannettuna. Aikataulun puolesta kannattaa myös ottaa huomioon se, että toimitukset tulee aina yleensä arkena ja keskellä päivää.. Niitä pitää siis jonkun olla ottamassa vastaan!

Tilausajat on tärkeä ottaa huomioon. Kannattaa heti alkuun kattoa ihan kaikki mitä remontin aikana tulee tilata ja mitkä on toimitusajat ja lähteä liikkeelle tilauksessa niistä tuotteista joissa kestää pisimpään toimittaa.

Mitkä vanhat huonekalut otitte uuteen asuntoon mukaan? 

Yöpöydät, antiikki Singer joka toimii meillä ”baaripöytänä”, sohvapöytä ja keittiön pöytä sekä tuolit. Nyt kuitenkin huomattiin, että keittiön pöytä onkin vähän liian pieni tähän keittiöön ja tarvitaan isompi. Muut vanhat kalusteet myin Tori.fi kautta tosi kätevästi.

Tuliko halvemmaksi rempata täysin vs. ostaa jo ”hieno & valmis” jossa ei remppaa?

Meillä tuli ainaki halvemmaks rempata. Jos olis ostanu valmiiks remontoidun niin se vaikutti neliöhintoihin tosi paljon. Helposti nosti hintaa yli sen 1000€/neliö, joka kannattaa varata remppaamiseen ja meillä meni kuitenki remppaan vähän alle ton. Sekä tietty keskustasta tulee tosi harvakseltaan myyntiin sellasia jotka olis ollu heti mun omaan makuun täydellisiä, hyvällä sijainnilla ja sopivan kokosia. Tietenkin erona se myös, että asuntolainallahan saa maksettua suoraan ton hienon ja valmiin, kun taas rempan saa pulittaa omasta pussista.

Missä hintaluokassa keittiön remontti liikkui?

Yli 10 000€, lähempänä 20 000€ sisältäen kodinkoneet.

Keittiöstä tuli tosi paljon kysymyksiä niin teen oman postauksensa keittiöstä, kunhan ollaan saatu se ihan valmiiksi. Nythän keittiöstä puuttuu vielä toistaiseksi valot ja viinikaappi.


11 Comments
 • Julia Toivola
  Posted at 09:17h, 26 marraskuun Vastaa

  Hei Nata tää oli ihana postaus! Vaikka ei ollakaan remppaamassa, niin oli tosi mielenkiintoista luettavaa ja tallensin koko postauksen tulevaisuuden mahdollisia muuttosuunnitelmia varten 😂🙈
  P.s tupareita odotellessa 😀

  • Natalia
   Posted at 09:53h, 26 marraskuun Vastaa

   Kiitos ihana kuulla <3 Ei malta oottaa et päästään järkkäämään :D <3

 • Roosa
  Posted at 09:38h, 26 marraskuun Vastaa

  Näyttää tosi hyvältä nyt, varsinkin toi lattia on ihana! Varmasti saatte hyvin myytyä jos tulevaisuudessa joskus haluatte <3

  Mutta oonko käsittänyt väärin, eikö remonttiin saa myös otettua esim remonttilainaa? Tai ihan ''tavallista'' lainaa? Koskien siis tätä lausetta: Tietenkin erona se myös, että asuntolainallahan saa maksettua suoraan ton hienon ja valmiin, kun taas rempan saa pulittaa omasta pussista.

  • Natalia
   Posted at 10:06h, 26 marraskuun Vastaa

   Kiitos <3

   Toki pankista voi hakea lainan remonttiin, mutta remonttilaina on korkeakorkoinen, kun asuntolaina taas ei :)

 • Anna-Matilda Steffansson
  Posted at 13:25h, 26 marraskuun Vastaa

  Moikka! Upea asunto teillä, varmasti palkitsee kaiken vaivan kunhan pääsee kunnolla asettumaan. Me rakennetaan ja meille tulee myös Novafloorilta tuota samaa laminaattia. Värivaihtoehtojahan siitä ei ole hirveästi mutta emmin kahden vaiheilla ja siksi olisi ihana kuulla mikä teidän lattian sävy on? Se näyttää nimittäin todella kauniilta. :)

  • Natalia
   Posted at 13:54h, 26 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon :) Me käytiin kattomassa vaihtoehtoja paikan päällä, koska emmittiin myös kahden vaihtoehdon välillä. En tiiä mikä sulle olis lähin, mutta vantaalta ainakin löytyy näyttelytila, jossa oli kaikki kalanruotolaminaatit esillä :) Meillä on lattiana: PARADOR Trendtime 3 Tammi Studioline Natural kalanruoto mattapinta laminaatti! Kiitos :)

 • aria
  Posted at 15:53h, 29 marraskuun Vastaa

  Kyllä mun mielestä kotiin vaan kannattaa panostaa! Jos löytyy muuten kiva koti, niin remppaa vaan. Helsingissä todella harvinaista löytää täydellinen koti halvalla. Joten mun mielestä toi oli hyvä ratkaisu, vaikka saattoi tulla kalliikis:) mies just halus meidän omistusasuntoon panostaa kunnon keittiöllä ja se olikin kallein osa joka tässä kämpässä maksoi. Joten mieluusti maksaa rempasta, kuin asuu ihan kivassa!

 • xod
  Posted at 14:38h, 30 marraskuun Vastaa

  Teille tulee niin hieno kämppä! Tosi kiva lukea remontti- ja kotipostauksia. Odotan innolla ennen- ja jälkeen -kuvia :) Onnea uuteen kotiin <3

 • M
  Posted at 20:06h, 04 joulukuun Vastaa

  Kova homma mutta hienolta näyttää lopputulos! Näenkö oikein että yhdessä seinässä on ollut lasitiiliseinä joka on peitetty? Vai onko tuo ”ruudukko” joku muu? Jos se on lasitiiltä niin miten se on peitetty?

  • Natalia
   Posted at 11:01h, 05 joulukuun Vastaa

   Kiitos! Joo on oli lasitiiltä ja on peitetty :) En valitettavasti osaa sanoa miten urakoitsija on sen tehnyt. Jos haluat tarkat tiedot niin voin toki kysäistä häneltä?

   • M
    Posted at 13:07h, 08 joulukuun Vastaa

    Olisi mahtavaa tietää! Minullakin on kotona väliseinässä juuri tuollainen lasitiili (ei todellakaan itse valitsemani….) ja olen miettinyt millä sen saa siististi peittoon. En ole remonttiammattilainen, mutta teidän remppamies on ilmeisesti levyttänyt sen jotenkin, kun lopputulos on noin siisti?

Post A Comment