Archives
RESEPTI: BAOT KAHDELLA TAPAA - SUOLAINEN & MAKEA VERSIO - Natalia Oona
9589
post-template-default,single,single-post,postid-9589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

RESEPTI: BAOT KAHDELLA TAPAA – SUOLAINEN & MAKEA VERSIO

Kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin ja Indieplace kanssa

Onko The Bao höyrysämpylät (tai tuttavallisemmin vaan baot tai bunit) ehtineet tulla jo teille tutuiksi? Olin itte niin iloinen kuullessani, että Vaasanilta tuli kauppoihin myyntiin valmiit bunit, jotka tarvitsee vain lämmittää. Mä rakastan aasialaista fuusioruokaa ja bunit on ruokana ihan oman listan kärjessä. Ollaankin aikaisemmin tehty kotona buneja ihan alusta lähtien, mutta homma on tosi vaivalloista eikä lopputuloksesta tullu ihan oikeanlainen. Olin tosi innoissani siitä, että buneja saa nyt vähän (huomattavasti) vaivattomammin kotonakin ruuaksi. Nää Bao -sämpylät oli maultaan myös aivan samanlaisia mitä oon ravintoloissa tai reissuilla syönyt. Bao -höyrysämpylät on tosiaan nyt saatavilla kaupoista (parhaiten löysin itse S-ryhmän kaupoista) :) Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin kanssa.

The Bao on siis Aasialainen höyrytettävä, pehmeä sekä kuohkea sämpylä, jota ei ole paistettu. Baot on valmiita käytettäväksi heti lämmityksen jälkeen. Pakko heti tähän alkuun vinkata, että lämmitykseen voi käyttää joko bambukoria tai mikroa. Mä lämmitin meille ekat Bao-sämpylät bambukorissa ja seuraavan erän testasin tehdä mikrossa. Kumpikaan meistä ei huomannut mitään eroa, oliko Baot lämmitetty korissa vai mikrossa, joten kaikki loput lämmitin mikrossa kuvun alla. Niin helppoa: noin minuutti mikrossa ja Bao oli valmis täytettäväksi! Jos teiltä ei siis löydy kotoa bambukoria niin ei huolta, mikro toimii aivan yhtä hyvin.

Täytteiksi sopii niin liha, kala tai kasvis -vaihtoehdot! Baoista voi keksiä loputtoman määrän erilaisia versioita ja vaan taivas on rajana. Mullapa on teille jopa yksi makea resepti näihin, joka on rehellisen vaatimattomasti ihan törkeän hyvä.

Mun ensimmäinen täyte-ehdotus on grillattua kanaa, pikkelöityä porkkanaa sekä Sriracha majoneesia. Tää on ihan super helppo valmistaa, eikä valmisteluihin mee aikaa kuin vartin verran.

Kanamarinadi: 

400g kanafileetä

2 rkl oliiviöljyä

4 rkl Srirachaa

1 rkl hunajaa

1 tl Worcester kastiketta

1 1/2 rkl soijaa

1/2 tl seesamiöljyä

1/2 rkl fariinisokeria

Jos sulta ei löydy jotain noista kastikkeista valmiiksi kotoa niin ei huolta. Voit jättää sen hyvin pois. Mikään kastike, paitsi sriracha, ei oo yksinään niin tärkeä etteikö vois jättää pois. Ohje on siis helposti sovellettavissa :)

Pilko kanafileet pienemmiksi, sekoita kanat ja kaikki ainekset kulhossa keskenään. Anna marinoitua tunnin tai pari jääkaapissa. Jos oot järkkäämässä isompia juhlia niin kanat voi hyvin laittaa marinadiin vaikka edellisenä päivänä.

Pikkelöidyt porkkanat:

Noin 3-4 porkkaanaa

1 1/2 dl omenaviinietikkaa

3 rkl sokeria

2 tl suolaa

Raasta porkkanat. Kiehauta kattilassa omenaviinietikka, sokeri sekä suola. Kun seos kiehuu, lisää sekaan porkkanaraaste. Anna kiehua hetki.  Anna jäähtyä, laita sen jälkeen seos tunniksi tai pariksi jääkaappiin. Seoksen voi hyvin jättää myös yön yli jääkaappiin eli tänkin voi hyvin tehä etukäteen valmiiksi tarvittaessa.

Sriracha-majoneesi: 

1 dl majoneesia

1 rkl Sriracha-kastiketta

1/2 rkl ketsuppia

Sekoita kaikki kulhossa keskenään. Jos et haluu tästä niin tulista (tän reseptin kana on jo aika tulinen), niin laita srirachaa vähän vähemmän. Tässä on helppo säätää tulisuus oman maun mukaan.

Ja jos nyt mietit, että mikä olis hyvä määrä Bao -sämpylöitä/henkilö niin 2-3 henkilö kohti on musta oikein sopiva. Meillä molemmat veti näitä kaks ja yhen jälkkäri Baon :)

Sit tosiaan olis vuorossa vielä jälkkäri Bao! Oon aikaisemmin syönyt tätä reissussa ja halusin kokeilla, että josko tää jälkkäri onnistuis kotona, kun sämpylät oli nyt helposti valmiina. Vaikka nyt näin itte sanonkin niin, wow! Tää friteerattu banaani, nutella ja jäätelö -yhdistelmä oli kaikinpuolin tosi onnistunut.

Friteerattu banaani: 

Taikina:

1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 maissitärkkelystä

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 rkl sokeria

ripaus suolaa

1/2 dl maitoa

1/2 rkl rypsiöjyä

1 kananmuna

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sekoita toisessa astiassa maito, rypsiöljy sekä kananmuna. Sekoita niin, että kananmunan rakenne hajoaa. Sekoita molemmat seokset keskenään, kunnes taikina on tasaista. Kun taikina on tasaista, lopeta sekottaminen jottet sekoita taikinaa liikaa. Jos et käytä taikinaa heti, se on tärkeä pitää kylmänä. Voit viilentää taikinaa esim tiputtamalla sekaan pari jääpalaa. Se että taikina on viileää tekee sen, että lopputuloksesta tulee rapea :)

1 banaani

rypsiöljyä

Pilko banaani noin 1-2 cm palasiksi.

Kaada rypsiöljyä kattilaan noin ainakin muutaman sentin verran niin että mahdut friteeraamaan banaanit öljyssä. Lämmitä öljy 180 asteiseksi, käytä apuna lämpömittaria. Meillä ei kotona ollu mitään tähän sopivaa lämpömittaria, joten paistoin muutamia testipalloja kunnes öljy oli tarpeeks kuumaa. Tarkkaile palleroita koko ajan paistaessasi ja olethan tosi tarkkana ettei kattilaan tipu tippaakaan vettä. Öljyn kanssa on tosi tärkeää olla varovaisena, sillä pienikin tippa vettä voi saada öljyn syttymään tuleen. Pidä varuiksi kansi vieressä, jotta voit heittää sen tarvittaessa päälle, jos et oo kovin kokenut :)

Dippaa pallerot taikinaan ja tiputa kattilaan. Paista palleroita öljyssä noin 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.

Levitä bunin väliin nutellaa, friteerattu banaani sekä jäätelöä. Voit halutessasi lisätä päälle vielä vähän tomusokeria!

Ihania herkutteluhetkiä! Jos kokeilette näitä reseptejä niin tägäättehän mut instassa, että pääsen näkemään. Kuulen myös aina tosi mielelläni palautetta miltä maistui, kun ootte kokeilleet.


No Comments

Post A Comment