Archives
RASKAUSVIIKKO 30 - Natalia Oona
9750
post-template-default,single,single-post,postid-9750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

RASKAUSVIIKKO 30

(Kuvat otettu rv 29 lopussa)

Raskausviikko 30 (14.8-20.8.2020)

Päiviä jäljellä: 70 päivää

Vauvan koko: noin 40 cm ja 1400 g

Paino: + 10,0 kg

Mun vointi & fiilikset: Viime perjantaina kun mulla vaihtui viikko 30 niin tuuletin jo innoissani, että nyt on (ehkä) enää 10 viikkoa raskautta jäljellä. Ajattelin, että tässähän ollaan melkein loppusuoralla. Vielä saman päivän aikana tajusin, että siitä on noin 10 viikkoa, kun kerroin instassa olevani raskaana… Siihen lässähti aika hyvin se fiilis, että nyt ei olis muka enää paljoa jäljellä. Vaikka kesä onkin mennyt ihan siivillä niin tuntuu siltä, että siitä on jo ikuisuus kun kerroin olevani raskaana.. Saman verran olis vielä raskautta jäljellä ja hyvällä tuurilla vielä pari viikkoa siihen päälle. Ei nyt siis ihan vielä voi sanoo, että loppusuora häämöttäis.

Mun olo on yleisesti oikein hyvä ja tosi ”tavallinen”. Yks päivä tossa olin oikeesti vähän häkeltynyt siitä, että oon oikeesti kaheksannella kuulla raskaana, kun olon puolesta ei tunnu siltä. En oo kokenut vielä mitään kipuja tai kolotuksia. Mitään hormonaalisia muutoksia, kuten herkistymistä tai mielialan heittelyitä ei oo vielä tullut, jos jotain niin oon vaan ollut jopa tavallista paremmalla tuulella sekä tosi hyvillä fiiliksillä.

Vatsa kasvaa nyt myös kovaa tahtia ja olo alkaa olla vähän valtava, enkä oo enää yhtään niin ketterä mitä ennen. Tai en oo kovin ketterä ollut aikasemminkaan ja nyt se korostuu entisestään. Ei rehellisesti tunnu yhtään itteltäni olla näin iso. Mielenkiinnolla ootan miten iso oon sitten raskauden viimeisinä päivänä, koska tästähän tää vatsa vasta alkaa kasvamaan. Yritän nyt kuitenkin vaan nauttia tästä, koska onhan tää todella ainutlaatuista ja niin mahtavaa mihin kroppa pystyy.

Oon myös löytänyt helpotuksen mun närästykseen magnesiamaidosta, jota otin alkuun pari kertaa päivässä ja nyt enää satunnaisesti kerran päivässä, jos on tarvetta. Kaverini suositteli tota mulle ja pakko vinkata myös teille, koska mun närästys on kadonnut ihan kokonaan. Miltä tuntuukaan taas elää, kun ei närästä ollenkaan.

Mieliteot: Mulla ei oo ollut mitään tiettyä mitä olis tehnyt mieli, mut nälkä on kyllä ihan jatkuvasti. Voisin oikeesti syödä ihan koko ajan.


2 Comments
 • Annie
  Posted at 10:02h, 25 elokuu Vastaa

  Kiva kun jaksat päivittää blogia! Harmittavan moni bloggaaja tuntuu siirtyneen nykyään kokonaan tai lähes kokonaan Instagramin puolelle. Itse tykkään lukea blogeja ym. nimenomaan koneelta, enkä jaksa oikein keskittyä lukemaan Instagramista mitään pidempiä tekstejä ja muutenkin koko sovelluksesta tulee mulle jotenkin pinnallisempi fiilis kuin blogeista. Ehkä olen jotenkin ”vanhanaikainen”, kun en jaksa olla koko aika somea selaamassa, vaan luen mieluummin perinteisiä blogeja esim. psri kertaa viikossa :)

  • Natalia
   Posted at 10:38h, 25 elokuu Vastaa

   Tosi ihana kuulla, että oot tykännyt lukea :) Toisaalta ymmärrän niin hyvin sen, että sitä helposti siirtyy Instan puolelle, kun sinne on niin helppo päivittää kuvia sekä videoita ihan reaaliajassa. Ihmiset myös paljon helpommin kommentoi ja lähettää viestejä Instassa, mikä varmasti myös vaikuttaa paljon. Blogipostauksen tekeminen vie myös aina oman aikansa. Ittekin kuitenkin tykkään vielä lukea blogeja ja tänne on aina välillä ihana kirjoittaa niin siksi oon kokenut niin tärkeäksi pitää blogia yllä. Blogissa on myös niin kiva, kun jutut jää tänne ihan eri tavalla talteen. Oikein mukavaa viikkoa sulle :)

Post A Comment