Natalia Oona | ASIAA ATOOPPISESTA IHOTTUMASTA
9875
post-template-default,single,single-post,postid-9875,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom
 

ASIAA ATOOPPISESTA IHOTTUMASTA

Kaupallisessa yhteistyössä Avènen kanssa

Viime syksynä muutaman vuoden tauon jälkeen mun atooppinen ihottuma puhkesi pahempana kuin moneen vuoteen. Jaoin teille silloin omia fiiliksiä elämästä ihottuman kanssa ja samalla sain teiltä tosi paljon hyviä vinkkejä atooppisen ihon hoitoon. Oli myös ihana saada teiltä vertaistukea, vaikka tietty oli ikävä huomata miten moni kärsii atooppisesta ihottumasta. Aloitin viime syksynä käyttämään Avènen tuotteita (mm. soothing eye contour cream ja terveyslähdevesi -suihke) teidän suosituksestanne ja löysinkin tuotteista ison helpotuksen elämään ihottuman kanssa. Siksi mulle oli todellinen ilo aloittaa viime keväänä yhteistyö Avènen kanssa. Koen tosi tärkeänä puhua enemmän atooppisesta ihottumasta, jakaa vertaistukea ja vinkata hyvistä tuotteista sekä niiden käytöstä. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Avènen kanssa.

”Atooppinen ekseema (eczema atopicum) on kutiseva, tulehduksellinen ihotauti, joka ilmaantuu tavallisesti vauvaiässä, rauhoittuu lapsuusvuosien kuluessa, mutta voi pahentua uudelleen aikuisiässä”. Mulla on tosiaan ollut just noin, että atooppinen ihottuma puhkesi lapsuusiässä ja rauhottui, kunnes palasi teini-iässä ja on nyt taas aikuisiällä puhjennut uudelleen. Välissä oli monta vuotta, jolloin ihottuma pysyi todella maltillisena ja kurissa ihan vaan säännöllisellä rasvauksella. Maltillinen ihottuma tarkoittaa mun kohdalla sitä, että mulle tulee talvisin kaulaan, ehkä kasvoihin ja taipeisiin muutamat kuivat sekä punaiset läiskät ja siinä se. Oli siis aika shokki, kun viime syksynä iho meni niin huonoon kuntoon, etten mm. aamuisin saanut aina silmiä auki. Peruin kaikkia ei-pakollisia menoja, koska mulla oli yksinkertaisesti niin kamala olla, kun koko iho oli punaisena, turvonnut, kutisi ja kiristi. Pahimpana oli kuitenkin se kutina, kun olis tehnyt mieli vaan raapia sekä kynsiä iho ihan verille. Oli kaikin puolin todella kurja olla niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Samanlaisesta ihottumasta olin kärsinyt viimeksi nuoruudessani.

Atooppinen ihottuma on tosiaan Suomessa tosi yleinen ja tiesittekö, että atooppinen ihottuma on myös periytyvää? Nyt oman vauvan kohdalla oonkin miettinyt paljon sitä, että toivoisin niin paljon, ettei pieni joutuisi kärsimään ihottumasta samalla tavalla kuin mä. ”Taipumus atopiaan on perinnöllistä. Karkeasti arvioiden toisen vanhemman ollessa atoopikko on lapsen riski noin 25 prosenttia. Kun molemmat vanhemmat ovat atoopikkoja, on lapsen riski saada atooppisia oireita noin 50 prosenttia”.

Mä löysin todella ison helpotuksen atooppisen ihottuman hoitoon Avènen XeraCalm -tuotesarjasta, joka sopii kaikille aina vauvasta vaariin. Ihana tietää, että on toimivat tuotteet, jotka tarvittaessa sopisi myös vauvalle. Mulle tärkeintä ihottuman hoidossa on rutiinit sekä säännöllisyys. Oon myös tänä syksynä aloittanut jo ennakoivasti käyttämään taas näitä XeraCalm tuotteita ja rasvaamaan ihoa entistä huolellisemmin. Tiedän, että iho joutuu pian taas koville, kun ulkona on kylmä ja sisällä lämmin sekä nyt imetyksen myötä hikoilen aivan valtavasti, joka myös ärsyttää ihoa. On tärkeää osata ennakoida ja käyttää tuotteita säännöllisesti jo ennen kuin tilanne ehtii äitymään pahaksi. Atooppisen ihottuman hoidossa on erityisen tärkeää käyttää voiteita, jotka ravitsevat ihoa ja rauhoittavat kutinaa.

Avène XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm on steriili hoitovoide erittäin kuivalle, atooppiselle, kutinaan taipuvaiselle sekä ärtyneelle iholle. Voide kosteuttaa, rauhoittaa sekä vähentään kutinaa. Xera Calm Balmia sopii hyvin koko perheelle. Voide sisältää mm. Avènen Terveyslähdevettä ja sillä on Allergia-, iho ja astmaliiton Allergiatunnus. Tää on ollut ihan pelastus mun iholle. Tärkeää on ollut, että voide imeytyy tosi hyvin ja oikeasti rauhoittaa ihoa. Mikään ei nimittäin oo niin kauheaa, kun se fiilis, kun tulee suihkusta ulos ja tekis mieli pyyhkeellä vaan hangata ihoa, kun kutittaa niin paljon. Muistattehan myös atooppisen ihottuman kanssa käydä mieluummin viileässä kuin kuumassa suihkussa! Kuuma vesi voi nimittäin ärsyttää ja kuivattaa ihoa entisestään.

Parhaimman vaikutuksen saat, kun puhdistat ihon ensiksi XeraCalm A.D Lipid-replenishing Cleansing oil -puhdistusöljyllä. On tärkeää käyttää hyvää puhdistustuotetta iholle, joka ei kuivata ihoa, sillä pesu valmistaa ihoa ottamaan voiteen ravitsevat ainesosat vastaan. Levitä XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm -voidetta kerran tai kahdesti päivässä kasvojen ja/tai vartalon kuiviin kohtiin. Näin saat parhaan mahdollisen hyödyn tuotteista!

Haluun myös vinkata Avène Xeracalm A.D Concentrate voiteesta, joka kulki mulla viime talvena aika lailla aina laukussa mukana. Kyseessä on näppärä 50 ml pakkaus ja tuote on erikseen suunniteltu käytettäväksi paikalliseen kutinan hoitoon. Tätä käytin sellaisiin kohtiin iholla, jotka jatkuvasti kuivuivat ja alkoi kutisemaan. Viime talvena mm. mun kaula oli sellainen, johon tätä voidetta usein laitoin, kun olisi tehnyt mieli raapia. Tuote sopii niin kasvoille, vartalolle kuin silmäluomille.

Vinkkinä, että Avène XeraCalm tuotesarja marraskuun ajan -15% valikoiduissa apteekeissa kautta maan. Jos kärsitte atooppisesta ihottumasta tai muuten erittäin kuivasta ihosta, niin suosittelen tosi lämpimästi kokeilemaan tota XeraCalm -tuotteita.

Ootteko kokeilleet Avènen XeraCalm -tuotteita? Jos kyllä, mitä tykkäsitte?

Jos haluatte lukea lisää vinkkejä atooppisen ihottuman hoitoon sekä lukea mitkä kikat toimi mulla parhaiten niin suosittelen, että luette tämän postauksen viime keväältä. Haluun myös erikseen sanoa paljon tsemppiä kaikille ihottumasta kärsiville <3

Lähteet:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00202

https://www.allergia.fi/iho/ihosairaudet/atooppinen-iho/atooppiset-sairaudet/#bcd33a66

No Comments

Post A Comment