Natalia Oona | JUUSTOINEN SIENIRISOTTO
447
post-template-default,single,single-post,postid-447,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom
 

JUUSTOINEN SIENIRISOTTO

Teimme eilen yhdessä todella herkullisen juustoisen sienirisoton päivälliseksi. Ruoka meni ehdottomasti yhdeksi suosikkiruuakseni. Ajattelin nyt jakaa ohjeen myös teidän kanssa! Risotton tekemiseen kannattaa varata vähän enemmän aikaa, ainakin noin tunti. Tämä on ehkä enemmänkin ruoka jota kannattaa tehdä yhdessä poikaystävän tai kaverin kanssa viikonloppuna rauhassa ajan kanssa! Ohje on alunperin Valion sivuilta (tästä), mutta ohjeeseen on tehty pieniä muutoksia.

Juustoisen sienirisoton lisukkeeksi äiti haudutti uunissa naudanfileetä ja keitti ruusukaaleja. Nam!

Tarvitset : 

200 g herkkusieniä

50 g voita

3-4 sipulia

4 valkosipulinkynttä

300 g risottoriisiä

2,5 dl valkoviiniä

noin litra kuumaa vettä

2 kasvisliemikuutio

tuoretta basilikaa

150 g parmesaani juusto

0,5 dl oliiviöljyä

Aloita hienontamalla sipulit ja pilko herkkusienet. Paista herkkusienet pannulla valmiiksi.  Tämän jälkeen kuullota sipulit sekä valkosipuli kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kattilaan riisit ja kaada sekaan valkoviini. Sekoita niin kauan, että valkoviini imeytyy sekaan. Laita toiseen kattilaan litra vettä kiehumaan ja lisää sinne kasvisliemikuutio. Lisää kasvislientä desi kerrallaan riisin sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä vasta kun aiemmin lisääntynyt neste on imeytynyt. Muista sekoittaa koko ajan huolellisesti ettei riisi pala pohjaan! Risotto alkaa pikku hiljaa olemaan valmis, kun kasvisliemi on käytetty loppuun. Lisää vielä sekaan herkkusienet, raastettu parmesaani juusto ja pilkotut basilikan lehdet ja jatka vielä sekoittamista muutaman minuutin ajan.

Valmista ! Voi hyvin tarjoilla ruuan ihan sellaisenaan tai valmistaa lisukkeeksi vaikka jotain lihaa oman maun mukaan. Jos myös haluat niin risottohan toimii hyvin ihan sellaisenaan alkuruokanakin.

Hyvää ruokahalua!

No Comments

Post A Comment