Natalia Oona | MITÄ HANKINTOJA TEHDÄÄN VAUVALLE?
9634
post-template-default,single,single-post,postid-9634,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom
 

MITÄ HANKINTOJA TEHDÄÄN VAUVALLE?

Tää on ollut viime kuukausien yks kysytyimmistä kysymyksistä. Mitä hankintoja ollaan tehty vauvalle ja mitä aiotaan hankkia? Me ei olla siis vielä tehty mitään hankintoja, yhtä vaatekertaa lukuunottamatta. Olis tuntunu jotenki hassulta alottaa niin ajoissa, ku tässä on vielä(kin) niin pitkä aika vauvan tuloon, kun laskettuun aikaan on yli kolme kuukautta.. Tarkotuksena on siis tehdä hankinnat joskus elo-/syyskuun aikana niin että meillä on kuitenkin pakolliset jutut valmiina siltä varalta, jos vauva syystä tai toisesta tuliskin etuajassa. Ja oon luvannut, että sitä mukaan kun hankintoja tehdään, niin niitä myös esittelen teille 🙂 Oon sitä mieltä ettei kaiken todellakaan tarvi olla valmiina vaan niitä juttuja voi sitten tietenkin ostaa sitä mukaan kun tarve tulee. Mieluummin niin päin, kuin että tulis ostettua liikaa kaikkea turhaa tavaraa, jolle ei lopulta tulis ees käyttöä. Monet aina sanoo sitä, että vauva ei loppujen lopuksi tarvitse hirveästi.

Ollaan kuitenkin kateltu jo ja osasta jutuista tehty päätöksiä, että mitä aiotaan hankkia ja ajattelin että voisin listailla niitä teille tähän. Samalla myös kysyä teiltä apua ja vinkkejä, että puuttuuko mun listalta jotain tärkeää. On aina kiva kuulla muilta joilla on kokemusta, että mitkä tavarat tai asiat ovat heidän mielestä olleet parhaita tai tärkeimpiä hankintoja.

Vaunut: Käytiin mun synttäreinä kattomassa ja tutustumassa eri vaunuihin. Moni oli pelotellut että noissa saattaa olla monen kuukauden toimitusajat, mutta ainakin Vaunuaitalla oli toimitusaika pari viikkoa noissa vaunuissa joihin me päädyttiin, joten ei olla vielä niitä tilattu. Cybex oli tosiaan etukäteen jo sellainen johon oltiin isketty silmämme, koska pari kaveria jotka on ihan hiljattain saaneet vauvan olivat Cybexiä suositelleet. Ihana myyjä esitteli kuitenkin Vaunuaitassa meille eri merkit läpi, näytti miten kaikki toimii yms. ja lopulta päädyttiin kuitenkin ihan yksimielisesti Cybexin Priam vaunuihin. Niissä on oikeestaan kaikki mitä halutaan mm. koko, käytännöllisyys, helppokäyttöisyys, mukavuus, käyttöikä, renkaat, turvakaukalon saa myös helposti kiinni ja ne oli ulkonäöllisesti myös omaan silmään kivoimmat 🙂 Bugaboo oli toinen varteenotettava vaihtoehto, mutta noi Cybexit vaan tuntuu paremmalta vaihtoehdolta meille. Ainoa miinus on kova hinta. Toimitusaika oli noissa pari viikkoa niin käydään elokuussa tilaamassa ne. Ja haluun vaunut ehdottomasti kokomustana 🙂

Turvakaukalo: Päädyttiin myös Cybexin Cloud Z i-Sizeen lähinnä siksi, että turvakaukalon saa autossa telakassa käännettyä helposti ovelle, mikä helpottaa kuulemma tosi paljon. Liikutaan yllättävän paljon autolla niin siksi meille oli tärkeää, että turvallisuuden lisäksi turvakaukalo on myös mahdollisimman käytännöllinen. Cloud Z:n voi säätää makuuasentoon auton ulkopuolella, mikä parantaa lapsen mukavuutta kaukalossa ollessa. Tää on siis tosi näppärä laittaa vaunuihin kiinni ja mukava myös vauvalle 🙂

Sen lisäksi hankitaan autoon isofix-telakka, jota suositeltiin yhteen tuon kanssa.

Sänky: Mä olisin alunperin halunnut vauvalle sängyks mooseskorin, joka olis ollu niin söpö ja näppärä siirtääkin, mutta nyt kun useempi on suositellu omaan sänkyyn liitettävää pinnasänkyä niin ollaan kallistuttu siihen. Ilmeisesti noita kutsutaan sivuvaunuiksi? En oo ihan varma, mutta toivottavasti ymmärsitte mitä meinaan.

Bongasin myös Adaman stooreista vinkkauksen unipusseista, joka ehdottomasti hankitaan myös meille.

Hoitoalusta: Meille ei tuu mitään erillistä hoitotasoa vaan laitetaan kylppäriin pesukoneen päälle sellainen hoitoalusta. Helppo kun vesipiste on lähellä yms 🙂 Sen lisäks tietty hankitaan vessaan vaipparoskista, kylpyamme vauvalle yms.

Imetystarvikkeet: Rintapumppu, rintamaitopussit, imetystyyny, lanoliinivoidetta.. En oo vielä kattonu et minkälaisen rintapumpun haluun eli jos teillä on tähän jotain suosituksia niin mielelläni kuulen niitä 🙂

Kantokassi, babysitter ja kantoliina: Helpottaa kuulemma arkea kovasti. En toisaalta tiiä hankitaanko kantoliina ja tällainen baby carrier vai molemmat. Ainakin tuo Artipoppen baby carrier oli sellanen jota meille suositeltiin.

Sen lisäks tietty kaikkea tarpeellista kuten vaatteita, liinoja, rättejä, pyyhkeitä, vaippoja yms. Sekä tietty muut käytännönjutut kuten koteuspyyhkeet, talkit sun muut. Meille tulee myös äitiyspakkaus, jossa onkin aika kivasti kaikkea tarpeellista ja niikun sanottu niin sitä mukaa, kun tulee tarve niin sitä voi sitte ostaa.

Höpöttelin eilen instassa hoitolaukuista, tai lähinnä pohdin sellaisen tarpeellisuutta. Luonnollisesti vauva tarvitsee tiettyjä juttuja mukaan, mutta lähes kaikki teistä vastasi että ilman kunnollista hoitolaukku pärjää tosi hyvin. Aion siis käyttää hoitolaukkuna jotain reppua tai kotoa löytyvää kangaskassia!

14 Comments
 • Julia
  Posted at 16:14h, 22 heinäkuun Vastaa

  Aventin sähköinen rintapumppu on hyvä ☺️ maitoa voi laittaa myös ihan perus minigrippusseihin☺️

  • Natalia
   Posted at 16:28h, 22 heinäkuun Vastaa

   Kiitos paljon vinkeistä 🙂

  • S
   Posted at 22:58h, 22 heinäkuun Vastaa

   Stokken kokoontaitettava amme oli meillä hyvä ostos. 🙂 Ja babybjörn sitteri. Sitten imetysjutuista maidonkerääjät ja liiviensuojat! Rintapumppua, imetystyynyä ym ei tullut käytettyä, mutta noi oli must 😀 Yksilöllistä kyllä mitä kukakin kokee tarpeelliseksi. 🙂 ja sitten sellanen kaukaloon sopiva makuupussi, mikä on helppo avata esim kauppaan mennessä niin helppo vaan avata ettei vauvalle tule kuuma.

 • Erika
  Posted at 21:00h, 22 heinäkuun Vastaa

  Alipainepumppu on ihan taivaan lahja! Kun vauva on toisella rinnalla niin se vaan toiseen kiinni ja varsinkin aluksi kun maito nousee, niin voi saada tosi hyviä saaliita pakkaseen 😊 eikä ne oo kalliita. Muuten hankkisin pumpun vasta jälkikäteen kun tietää mitä siltä haluaa. Jos jostain syystä päädytään esim täyspumppaamiseen niin sähköinen tuplapumppu voi olla must, mutta jos käyttö on satunnaista niin manuaalisella käsipumpulla pärjää vallan hyvin. Tai jos maitoa ei tulekaan niin sit on kallis pumppu turhan panttina. Synnäriltä voi myös saada kotiin lainaksi alkuun(ainakin Helsingissä vuosi sitten sai).
  Kantoreppu on tosi kätevä.ja se kannattaa mun mielestä valita niin, että on mahd pitkäikäinen! Esim Tulala ja Boballa on sellaisia millä kantaa vauvasta taaperoon edessä ja vanhempaa selässä! Liinoista en ite ikinä niin välittäny, mut rengasliina on ihanan helppo omaan makuun kun ei jaksanu opetella sitomista :). Helsingissä lastenliike Ipanainen antaa ainakin osaavaa opastusta kantovälineiden kanssa.
  Pinnasänky minkä saa sivuvaunuksi on kyllä kätevä! Vauvat usein aluksi tykkää nukkua ”ahtaammin”, eikä yksin isossa sängyssä, mut äitiyspakkauksen laatikkoahan voi käyttää mooseskorina 😊 siellä on patjakin valmiina mukana sitä varten! Musta ainakin oli symppistä, että se laatikko oli toisen eka peti 🥰.
  Tulipa pitkä sepustus 😅 Paljon onnea vauvasta vielä!

  • Natalia
   Posted at 11:09h, 27 heinäkuun Vastaa

   Kiitos tosi paljon vinkeistä <3 Ihana, kun jaksoit kirjottaa noin kattavasti 🙂 Oikein ihanaa viikkoa sulle <3

  • Taru
   Posted at 21:33h, 10 elokuun Vastaa

   Moi! Rintapumpusta suosittelen sitä alipainepumppua! Jos enemmän tulee pumppailtua niin ehdottomasti kannattaa satsata tuplapumppuun. Itellä ei imetys onnistunut, mutta halusin pumpata vauvalle edes osan maidosta omaa maitoa. Ja kituutin huonolla pumpulla 5 kuukautta ja se vei todella paljon aikaa. Ens kerralla viisaampi siis! Toki ei voi tietää tuleeko ees tarvetta pumpulle, se on nii yksilöllistä.
   Hoitolaukusta, meillä on adidaksen joku pienempi kassi hoitolaukkuna. Ihan passelin kokoinen, mutta tosi rasittava, kun ei ole lokeroita pulloille jne. Eli siinä mielessä ns kunnon hoitolaukku vois olla parempi.

   Onnea odotukseen!

 • Maiju
  Posted at 13:37h, 23 heinäkuun Vastaa

  Kannattaa hankkia sellainen pinnasänky josta saa laidan irti, sen saa sitten liitettyä ”sivuvaunuksi” omaan sänkyyn. Siitä on helpompi nostella vauvaa yöllä viereen ja takaisin omaan sänkyyn. Ainakin ikeasta saa sänkyjä irrotettavalla laidalla, jotka on ihan sitä varten suunniteltu.
  Minulla oli myös käytössä tuo Philips Avent sähköinen pumppu, suosittelen, hyvä hinta-laatusuhde. Minäkin pakastelin maitoa pieniin minigrip-pusseihin

  • Natalia
   Posted at 11:10h, 27 heinäkuun Vastaa

   Joo just sellaista tarkoitin, kun puhuin sivuvaunusta 🙂 Kiitos vinkistä!

 • Ella
  Posted at 22:32h, 23 heinäkuun Vastaa

  Suosittelen babybjörnin sitteriä. Se on oikeasti aivan huippu. Alipainepumppu myös must. Meillä on kunnon hoitolaukku jonka saa kätevästi rattaiden työntöosaan. Näin tavaratila jää vapaaksi esim. ostoksia varten. Ja näppärä säilyttää hoitolauku kokoajan rattaissa ja pitää siellä kaikki tarvittava mukana, lisäillä vaan vaippoja ruokaa yms kun tarve.

  • Natalia
   Posted at 11:10h, 27 heinäkuun Vastaa

   Kiitos vinkistä =)

 • Ida
  Posted at 11:11h, 24 heinäkuun Vastaa

  Mä suosittelen ihan pienelle kietaisubodeja, sillä ne on helpompi pukea päälle ja miellyttävänpi vaihtoehto vauvan kannalta, ainakin meillä😊 äitiyspakkauksen toppapuku on liian iso vastasyntyneelle joten suosittelen sellaista talvihaalaria jossa jalkaosa on pussimainen. Onnea vauvasta ja ihanaa odotusaikaa<3

  • Natalia
   Posted at 11:11h, 27 heinäkuun Vastaa

   Kiitos paljon vinkeistä 🙂

  • Milla S.
   Posted at 20:54h, 10 elokuun Vastaa

   Itse en ole kahden vauvan kohdalla tarvinnut rintamaitopusseja tai imetystyynyä, vaikka tokan kanssa nyt imetystä 10kk takana. Sittereistä iso suositus Baby Björnille! Yökkäreistä/ bodeista sellaiset ovat timanttisia, joista saa hihansuut käännettyä sormien suojaksi. Pienet vauvat yrittää raapia itseään, mutta kynsiä ei saa vielä leikata, mutta tumput ei oikein pysy käsissä. Polarn o pyretin vaatteet tosi ihanaa matskua ja menee pitkään. Myös Lindexin vauvan vaatteet mitoitukselta ja kestolta olleet hyviä.

   Onnea odotukseenne! 🙂

 • R
  Posted at 23:46h, 10 elokuun Vastaa

  On todella yksilöllistä mitä kukin kokee tarpeelliseksi. Itse en esimerkiksi tarvinnut ollenkaan imetystyynyä kun taas eräs ystäväni ei olisi pärjännyt ilman sitä. Itselleni todella hyödyllisiksi on osoittautunut Baby Björn sitteri, leikkimatto (meillä ei ollut oikeastaan mitään leluja hankittuna valmiiksi kun vauva yhtäkkiä kiinnostuikin leluista, niin leikkimatto oli ihan must!), philipsin rintapumppu, maidonkerääjät rintakumit (itse olen tarvinnut näitä rintaraivariaikoina kun vauva on suostunut syömään vain näiden kanssa. 😁) ja itsekin suosittelen lämpimästi tuota sivuvaunua. Vauva on helppo ottaa syömään ja laittaa takaisin nukkumaan sekä laittaa tarvittaessa tuttia. Ja jos vauva syö tuttia, niin hohtavat tutit ovat yöllä aika käteviä ettei ne ole aina hukassa yön pimeydessä 😅 Vaatteista hinta-laatusuhteeltaan hyviä ovat mielestäni Lindexin ja Kappahlin vauvanvaatteet!

Post A Comment