Natalia Oona | MITÄ PAKATA SAIRAALAKASSIIN? MUN LISTA
9838
post-template-default,single,single-post,postid-9838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom
 

MITÄ PAKATA SAIRAALAKASSIIN? MUN LISTA

Mulla on käynnissä raskausviikko 37 ja ajattelin, että nyt vois olla hyvä hetki laittaa myös sairaalakassi valmiiksi, kun muuten meillä onkin kaikki sänkyä vaille valmiina. Vaatteet on pesty, vaunut on tullut, kaikki perustarvikkeet on hankittu ja turvakaukalo on asennettu autoon. Oon tähän asti ajatellut, että jos olis tullut lähtö sairaalaan odotettua aikaisemmin, niin olisin sit vaan tässä kotona lähtiessä pakannut kassin. Ei siihen kuitenkaan kovin kauaa mee ja toisaalta aika vähällä sitä loppujen lopuks pärjää.

Sairaalakassiin pakkaan:

Neuvolakortti (+ mahdolliset lääkkeet)

Puhelimen laturi pitkällä johdolla. Tosi moni teistä laitto tästä viestiä, että sairaalassa harvoin ne pistorasiat ovat ihan siinä vieressä niin pitkä latauspiuha on ihan ehdoton tai vaihtoehtoisesti lisäakku, josta voi ladata. Meillä on kotona muutenkin noi pitkät latausjohdot käytössä niin ei onneks tarvinnu mennä erikseen ostaa.

 Hygieniatuotteet: Hammasharjat ja -tahna, shampoo, hoitoaine, kasvorasva, vartalovoide, dödö, huulirasva, hiusharja, ponnareita, isoja siteitä, liivinsuojukset sekä lanoliinivoide.

Vauvalle vaatteet: 2 x bodya, pöksyt, sukat, pipo, fleeceasu, viltti ja harsoliina.

Mulle vaihtovaateet: Mukavat verkkarit, villasukat, imetysliivit (oon tosin nyt jo siirtyny käyttää pelkästään imetysliivejä, ku mitkään vanhat rintsikat ei enää mahtunu niin ostin vaan suoraan imetysliivejä ja siirryin käyttää niitä. On muuten mukavat :D) ja mukavia isoja alkkareita. Moni suositteli ottamaan myös omat tossut tai sandaalit mukaan. Sekä tietty poikaystävälle myös vaihtovaatteet.

Oma tyynyt & torkkuviltti. Ihan vaan oman ja poikaystävän mukavuuden vuoks.

Kantoliina niin voidaan jo sairaalassa pitää ihokontaktissa vauvaa siinä molemmat.

Juomapullo + pilli. Helpoin tapa juoda synnytyksen aikana.

Eväät: Pillimehuja, proteiinijuomia yms. sekä pieniä välipaloja, joita on helppo syödä, kun ei välttämättä oo kova nälkä. Sekä tietty myös poikaystävälle välipaloja.

Läppäri + laturi ja kirja. Hyvä olla mukana, jos tulee paljon odottelua.

Huikatkaa ihmeessä, jos oon nyt tästä listalta unohtanut jotain tärkeää. Toisaalta niin kuin sanottu niin ainahan sitä voi joku tuoda, jos jotain tarvitsee ja kuulemma esim. Jorvin alakerrassakin on hyvä R-kiska, josta saa kaikkia eväitä tarvittaessa haettua lisää 🙂 Ollaan siis suunniteltu, että haluttaan ensisijaisesti Jorviin synnyttämään. Myös moni, joilla on tullut äkkilähtö sairaalaan on sanonut, että sieltä kyllä saa kaiken tarvittavan, et ei kannata stressata.

Jaoin teiltä tulleita vinkkejä Instgaramin stooreissa niin käykää sieltä kurkkaamassa lisää, mitä muut jo synnyttäneet suositteli ottamaan mukaan.

7 Comments
 • Marja
  Posted at 16:42h, 05 lokakuun Vastaa

  Musta on ihanaa, kun suhtaudut niin rennosti kaikkeen tulevaan. Ite muistan hermoilleeni ja suunnitelleeni hirveesti kaikkea synnytykseen liittyvää, ja lopulta asiat meni ihan toisella tavalla. Ja silti kaikki meni lopulta todella hyvin 😀 eli parempi kun ei stressaa vaan ottaa vastaan mitä tuleman pitää. Voin suositella Jorvia, uudet hyvät tilat ja ihan huippu henkilökunta. Mulla oli ns. vaikea synnytys, mut tunsin koko ajan olevani parhaissa käsissä ❤ paljon tsemppiä vikoihin viikkoihin!

  • Natalia
   Posted at 15:40h, 08 lokakuun Vastaa

   Voi kiitos niin paljon <3 Ihanaa syksyä sulle 🙂

 • Pirre pennanen
  Posted at 21:59h, 06 lokakuun Vastaa

  Tolla tavaramäärällä tarvit kaks isoo matkalaukkua 🤣🤣

 • Maria
  Posted at 10:44h, 08 lokakuun Vastaa

  Yksi kiva juttu on myös vauvalle unipesä. Sen voi laita teidän sänkyyn, ja vauva pysy turvallisesti siellä, tai myös sinne sairalan vauvansänkyyn . Onko sulla semmoinen?

  • Natalia
   Posted at 15:41h, 08 lokakuun Vastaa

   Joo on, mut en ajatellut ottaa sitä mukaan sairaalaan. En oo kuullu et kukaan olis tehny niin? Tuntuis ehkä turhalta raahata sinne vielä lisänä sekin mukaan?

 • Katriina Raula
  Posted at 09:41h, 09 lokakuun Vastaa

  Tosi hyviä juttuja kaikki! Taidan pistää muistiin ja pakata omaan kassiin myös joulukuussa 😊

 • Jk
  Posted at 22:23h, 09 lokakuun Vastaa

  Tällaiset tuli mieleen, en tiedä miten nyt korona-aikaan huoneita jaetaan, mutta etenkin jos ennen synnyttämistä tuleekin sairaalassa odottelua huonekaverin kanssa niin korvatulpat – en meinannut saada levättyä lähes ollenkaan ilman tulppia, kun kaiken muun hässäkän lisäksi oli melko äänekäs huonekaveri. Ja kuulokkeet, jos sellaista ”rauhaa” kaipaa mahdollisesti johonkin väliin. 🙂 Itselleni nuo olivat todella oleelliset tavarat mukaan, toisellekin kerralle.
  Vähällähän sitä loppujen lopuksi pärjää, ja pystyy myöhemmin sitten täydentämään puuttuvia juttuja.

Post A Comment